به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، همایش شعر «در سایه سار غدیر» شامگاه گذشته چهارشنبه، هشتم آبان با حضور و شعرخوانی شاعرانی چون سعید بیابانکی شاعر مجموعه «نامههای کوفی»، نادر خطایی شاعر طنزسرا، محمد سلمانی، غزلسرا و شاعر مجموعه «تب نیلوفری»، علی حیدری و امیر مرزبان شاعر مجموعه «سمفونی رنگها»، اعضای شورای شهر اندیشه، حجت الاسلام والمسلمین سید علی مروج، نماینده ولی فقیه و امام جمعه شهر اندیشه و اعضای هیات مدیره انجمن ادبی فرهنگ، حشمت الله اسحاقی، احمد فرجی، امیدنقوی و پروانه عزیزی، در فرهنگسرای امام علی (ع) شهر اندیشه برگزار شد.
حجتالاسلام والمسلمین مروج، نماینده ولی فقیه در شهر اندیشه در این همایش گفت: در دوران معاصر، در علم اخلاق، علمای این علم کتابها و تالیفات جدید ارایه ندادهاند و هرچه مورد استفاده طلاب و دانشجویان قرار میگیرد همان منابع قدیمی است. به همین شکل در دوران معاصر، شاعرانی که بتوانند سرودههایی نظیر شعر حافظ، مولانا، سعدی ارایه کنند، هرگز نداشتهایم.
وی افزود: یکی از سورههای مهم قرآن که بیشترین آیات را بعد از سوره بقره دارد، سوره مبارکه «شعرا»ست. این مساله نشان دهنده اهمیت کار شاعران در کتاب خدا است. در این سوره ابتدا شاعران مذمت شدهاند، چرا که در هنگام نزول آیات، مشرکان پیغمبر را شاعر خواندند و در ابتدای این سوره آمده است که تنها گمراهان از شاعران پیروی میکنند.
امام جمعه شهر اندیشه در ادامه اظهار کرد: در ابتدای سوره شعرا، از شاعران به دلیل عمل نکردن به اعمالی که خود در شعرهایشان میستایند، مذمت شده است، اما در پایان از شعرا تمجید میشود. البته شعرایی که در اشعار خود هدف دارند. در نتیجه کار شاعران با دو شرط جایگاه مناسبی دارد؛ نخست آنکه به آنچه خود میسرایند، عمل کنند و دیگر آنکه اشعار هدفمند باشد و به تفکرات جهت بدهد.
امیر مرزبان، شاعر مجموعه «غزل کلام خدایان است» نیز در این همایش با توجه به سالگرد وفات زندهیاد قیصر امینپور، گفت: هشتم آبان سالروز وفات قیصر امینپور، بزرگ شاعر معاصر ایرانی است. این شاعر شهیر، درست بر خلاف رفتار بسیاری از به اصطلاح شاعران امروزی، به هیچ عنوان موافق با برگزاری جلسات نکوداشت برای خودش نبود.
وی افزود: همچنین زندهیاد قیصر امینپور هیچگاه به مراسمهای بزرگداشتی که برای او برگزار میکردند، نمیرفت. تنها یک بار به جلسه بزرگداشت خود در شهر شهریار آمد با اینکه بسیار هم مریض احوال و بیمار بود. جالب است که هدیه خود در آن جلسه را به استاد حشمت الله اسحاقی سپرد تا برای پیشرفت شاعران شهرستان شهریار هزینه کند.
مرزبان در ادامه با اشاره به تدریس امین پور در دانشگاهها گفت: قیصر امینپور هنگام تدریس در دانشگاه نیز به هیچ عنوان در پایاننامههایی که با موضوع «شعر قیصر امینپور» بود، شرکت نمیکرد و تنها پایاننامهای که راهنمایی آن را بر عهده گرفت، پایاننامه زندهیاد خلیل عمرانی بود و متاسفانه سه روز پس از دفاع عمرانی از پایاننامهاش، قیصر امینپور از دنیا رفت.
در این همایش همچنین احسان قدیمی، امید نقوی، پروانه عزیزی، مهتا پناه، نرگس اسحاقی، پرستو جعفری، مهسا توکلی، علیرضا ابوالحسنی، بهروز باغبان، عباس عابدی و الهام خوشدل شعرخوانی کردند.
پنجشنبه ۹ آبان ۱۳۹۲ - ۱۶:۵۵
نظر شما