شنبه ۲۵ آبان ۱۳۹۲ - ۱۲:۰۳
تمركز بر مناطق روستايي اولويت اين دوره هفته كتاب

همایون امیرزاده، نماينده تام الاختيار معاونت امور فرهنگي در بیست‌ویکمین دوره هفته کتاب معتقد است امکانات زیادی در روستاها برای گسترش کتاب و کتابخوانی وجود دارد از این رو تمرکز بر مناطق روستایی از اولویت‌های این دوره از هفته کتاب خواهد بود.-

 امیرزاده در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) درباره مهم‌ترین تغییرات صورت‌گرفته در برنامه‌های این دوره هفته کتاب نسبت به سال‌های گذشته گفت: در این دوره چند رویکرد به عنوان محور برجسته شده است كه تمرکز بر مناطق روستایی، ورود نهادهای بین‌المللی مانند یونسکو در ستاد هفته کتاب، توجه به حوزه‌های تبلیغات و اطلاع‌رسانی کتاب مانند راه‌اندازی شبکه تلویزیونی کتاب، پختگی و فراگیری فعالیت‌های دانشگاهی که در برنامه‌های جهاد دانشگاهی تبلور پیدا کرده، توجه به نقد کتاب و همچنین نگاه حمایتی و تشویقی  از کتاب‌خوانان حرفه‌ای از جمله تغييرات اين دوره هفته کتاب است.
 
وی ادامه داد: از محورهای دیگر تغییر برنامه‌های این دوره، فعالیت‌هایی بوده که پیش از برگزاری هفته کتاب صورت گرفته است؛ مانند برپایی نمایشگاه‌های کتاب‌های دانشگاهي و کاربردی و دفاع مقدس که این فعالیت‌ها می‌تواند برای ورود و ایجاد انگیزه در عموم مردم  نتیجه‌بخش باشد. 

وی درباره برجسته‌ترین مشکلات ابراز شده از سوی ناشران در نشست‌های هم‌اندیشی این دوره هفته کتاب اظهار کرد: نبود ساماندهی شبکه توزیع کتاب مهم‌ترین مشکل و گلایه ناشران است. باید تدابیری در نظر گرفته شود تا مجموعه آثار فکری تولیدشده به وسیله مولفان و ناشران به سراسر کشور پخش و توزیع شود؛ چراکه ساماندهی شبکه توزیع کتاب در گسترش فرهنگ مکتوب می‌تواند در ارتقای فرهنگ کتابخوانی بسیار موثر باشد. 

وی با اظهار امیدواری در حل این مشکل بیان كرد: در حال حاضر کار خوبی در معاونت فرهنگی وزارت ارشاد آغاز شده و آن نگاه تحلیل محتوای کتاب‌ها در حوزه‌های مختلف و در تمامی مولفه‌ها است. تحلیل محتوا می‌تواند شبکه تولید را هم در برگیرد و مشکلات ناشی از نبود ساماندهی در این زمینه را تا حدی ملموس‌تر نشان دهد تا بر اساس آن تصمیم‌گیری شود.
 
نماینده معاونت فرهنگی در هفته کتاب درباره برنامه‌های تدوین‌شده در حوزه روستاها ومناطق محروم در این دوره اظهار كرد: خوشبختانه در حال حاضر ارایه خدمات به مناطق روستایی وجود دارد اما باید فعالیت‌هایی در این زمینه صورت بگیرد تا بتوانیم از نظر سخت‌افزاری و نرم‌افزاری این بسترها را ساماندهی، تجهیز و تقویت کنیم. همچنین کارهای ابتکاری که در این حوزه به صورت موردی انجام شد کتابخانه‌های سلامت هستند که در خانه‌های بهداشت روستایی عملی شدند و نتایج بسیار خوبی در پی داشت.

امیرزاده گفت: ما امکانات زیادی در حوزه‌ روستاها داریم که با مخاطب‌یابی مناسب، شناسایی درست جمعیت روستایی و به دنبال آن معرفی این مولفه‌ها به ناشران می‌توانیم کتاب‌هایی بر اساس نیاز مناطق روستایی تالیف کنیم تا سرانه مطالعه در این مناطق بالا رود. 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها