به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، جلد دهم این اثر مشترک محمدرضا حکیمی، محمد حکیمی و علی حکیمی در بابهای بیست و پنجم تا بیست و هشتم و در 103 فصل تنظیم شده است. موضوع این مجلد تربیت اجتماعی و فردی است که عوامل اصلی اصلاح خانواده و اجتماع به شمار میرود.
آغازگر کتاب موضوع زندگی، دوستی و دوستیابی است که درباره اهمیت، رعایتها، رهاوردها و معیارهای دوستیابی و نقش تربیتی آن است و همچنین به آیات و احادیث مهمی در این زمینه اشاره میکند.
از مطالب کاربردی این موضوع میتوان به چگونگی تعامل با دوست اشاره کرد. همچنین آداب دوستی در سفر ، آخرین فصل از باب دوستی این کتاب است و امر به معروف و نهی از منکر، موضوع باب دیگری از کتاب درباره یافتن راهی برای اصلاح جامعه را تشکیل میدهد. این موضوع در 18 فصل مطرح و از چرایی ارشاد و اصلاح اجتماعی آغاز شده است و تا شناخت معروف و منکر و چگونگی اجرای آن در جامعه و خانواده ادامه دارد.
انگارههای کلی تربیت عنوان باب بیست و هفتم است که به خطوط کلی تربیت از جمله قابلیتهای طبیعی انسان برای هر نوع تربیت، جایگاه تربیت در دین، تربیت توحیدی و قرآنی، تاریخ و تربیت و تربیت با عمل نگاه دقیقی دارد و سپس در سه فصل جداگانه احادیث کاربردی جالبی در نمایش زیباییها، زشت شمردن زشتیها و معرفی ارزشها و انقلاب در نظام ارزشها نقل شده است.
آخرین و مفصلترین باب این کتاب، موضوع تربیت فرزندان است. این باب به موضوعهای فراوان مانند ضرورت تربیت کودک، ازدواج سالم، معیارهای تربیت فرزند، آموزش و پرورش در ابعاد جسمی و روحی و بهداشتی و جنسی، تربیت اجتماعی، معیارهای شخصیتی و منشهای متعالی، نابههنجاریهای اجتماعی و خانوادگی، آثار شخصیت مثبت و متعالی و پیامد شخصیتهای منفی، عوامل اقتصادی رفتارهای بههنجار و نابههنجار، شرایط مربی و ضوابط تربیت، روش گفتار و آیین گفتوگو میپردازد که همگی بر اساس قرآن و حدیث نقل شده است و با نگاهی جزیینگرانه به آنها توجه میکند.
نخستین چاپ جلد دهم کتاب الحیاة در 724 صفحه و به قیمت 250 هزار ريال به زودی از سوی نشر دلیل ما روانه بازار کتاب خواهد شد.
شنبه ۴ آبان ۱۳۹۲ - ۱۵:۱۶
نظر شما