به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، به این ترتیب منتقدان ادبی کانادایی که همواره از بی توجهی آکادمی نوبل به این سرزمین دلتنگ بودند، نفسی به راحتی کشیدند.
در حالی سخنگوی آکادمی نوبل از آلیس مونرو به عنوان «استاد داستان کوتاه معاصر» تجلیل کرد، که سایت شرط بندی لادبروکس که در آخرین روز، شانس یک به چهار را برای مونرو پیش بینی می کرد، در آخرین ساعات این شانس را به دو به پنج رساند.
آلیس مونرو که تقریبا همه منتقدان ادبی او را به عنوان برجسته ترین نویسنده داستان کوتاه در قید حیات می شناسند، داستان هایش را در شهرهای کوچکی از کانادا روایت می کند و از دل آن به مفاهیم بزرگی از زندگی، عشق و مرگ می رسد.
خانم مونرو که چند سالی است به سرطان مبتلاست، نویسندگی را در دهه 60 میلادی آغاز کرد و سال پیش با انتشار مجموعه ای از داستان هایش با عنوان «زندگی عزیز» اعلام بازنشستگی کرد.
این نویسنده مطرح که فهرستی از جوایز معتبر کانادا و جهان را در کارنامه اش دارد، در سال 2009 جایزه 60 هزار پوندی من بوکر بین المللی را دریافت کرد و با دریافت جایزه نوبل به انتظار همه دوستدارانش برای بردن این جایزه پایان داد.
این در حالی است که در یکی دو روز آخر، مطرح شدن نام بانوی نویسنده و روزنامه نگار بلاروسی به نام سونتلانا آلکسیویچ داشت این تفکر را در میان اذهان متوجه نوبل به وجود می آورد که شاید او خرگوشی باشد که از کلاه معجزه آسای نوبل امسال به ناگاه بیرون می آید. در همین حال جویس کرول اوتس بانوی نویسنده آمریکایی نیز یکی از امیدداران اصلی نوبل امسال بود.
آلیس مونرو سال پیش نیز از شانس یک به هشت برای دریافت این جایزه برخوردار بود.
پنجشنبه ۱۸ مهر ۱۳۹۲ - ۱۴:۴۲
نظر شما