چهارشنبه ۱۷ مهر ۱۳۹۲ - ۰۹:۱۰
شصت و پنجمین نمایشگاه بین المللی کتاب فرانکفورت گشایش یافت

شصت و پنجمین نمایشگاه بین المللی کتاب فرانکفورت عصر سه شنبه 8 اکتبر (16 مهر) با حضور گوییدو وستروله وزیر امور خارجه آلمان، میشل میگوئل الیاس تمر لولیا معاون رییس‌جمهوری برزیل – کشور میهمان امسال این نمایشگاه – و گوتفرید هونه فلدر رییس اتحادیه بورس ناشران و کتابفروشان آلمان افتتاح شد./

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) به نقل از خبرگزاری آلمان، گوتفرید هونه فلدر با اظهار این مطلب که با ورود به عصر دیجیتال، صنعت کتاب در آستانه دگرگونی عظیمی قرار دارد، گفت: صنعت تجارت کتاب در آلمان حیات خود را به واسطه منطقه آزاد بازرگانی طرح ریزی شده با آمریکا در معرض خطر می بیند. من به‌خصوص خواستار حفظ موافقتنامه قیمت قطعی کتاب هستم. کمیسیون اتحادیه اروپا به هیچ وجه اجازه ندارد در مذاکرات این مساله را قربانی کند. اگر این ابزار حفاظتی لغو شود، آنگاه قدرت ناشناس پول به طور کامل بر قدرت ذهن پیروز می شود و نشانه های پایان کار کتابفروشی‌های ثابت دیده خواهد شد.

اعتماد به نفس نوین
یکی از موضوع های اصلی نمایشگاه امسال، آینده کتابفروشی‌های ثابت است. هونه فلدر در این زمینه خاطر نشان کرد: سهم بازار در بخش کتابفروشی های ثابت سالهاست که در حال کاهش یافتن است و این مساله در سال های بعدی نیز تغییر نخواهد کرد، اما این میزان کاهش آرامتر به جلو حرکت می کند. این مقام مسئول به اعتماد به نفس نوین در کتابفروشی های کلاسیک اشاره کرد و از افزایش غیرمنتظره سهم 0.9 درصدی کتابفروشی های ثابت در بازار ابراز خشنودی کرد. 

اما یورگن بوس مدیر این نمایشگاه به صحبت در مورد نگرانی ناشران و کتابفروشان از تراست‌های جهانی حاضر در بازار همچون گوگل، اپل و آمازون پرداخت که مدام در حال بزرگتر شدن هستند، پرداخت و گفت: این‌ها ماشین های ارتباط با مشتری هستند، ولی انتشاراتی نیستند و در این زمینه هیچ شور و علاقه‌ای هم وجود ندارد. این انحصار چند جانبه فروش در حال حاضر نه تنها استانداردهای تکنولوژیک را مسلط کرده، بلکه بر زنجیره عمودی ارزش تا نقطه رسیدن به مشتری کاملا تسلط دارند. آن‌ها نه تنها بر تجارت الکترونیک بلکه بر تکنیک های اطلاعاتی و بالطبع بر مشتریان نیز احاطه کامل دارند. پس صنعت بین المللی کتاب نباید به این موقعیت با ترس عکس العمل نشان دهد بلکه باید با نوآوری با آن برخورد کند. شمار نمایندگان کمپانی‌های نوپا در بخش کتاب نیز در نمایشگاه امسال نشان‌دهنده همین امر است. این کمپانی‌ها تلاش کرده‌اند ایده‌ها و محتواهای نوینی را ارایه کنند.

برزیل، کشور میهمان
اما لوییز رافاتو نویسنده برزیلی به عنوان «چهره» برزیل، میهمان این نمایشگاه به شمار می رود. او از این بابت تاسف می خورد که اعتراض‌های اجتماعی ماه‌های گذشته در کشورش در روزهای برگزاری نمایشگاه به حاشیه بروند. او در مراسم افتتاحیه نمایشگاه اظهار کرد: ما در حال حاضر هفتمین اقتصاد بزرگ دنیا هستیم و همچنان در مکان سوم نابرابری قرار داریم.

برزیل با بیش از 90 نویسنده در این نمایشگاه شرکت کرده‌است و 260 کتاب تازه منتشر شده از نویسندگان این کشور در این نمایشگاه عرضه خواهد شد که از این تعداد 117 اثر، کتاب‌های داستانی هستند.

بیرون از فضای سالن ها
نمایشگاه فرانکفورت، امسال میزبان حدود 7100 غرفه دار از 100 کشور جهان و 1500 نویسنده است و بیش از 3 هزار برنامه را تدارک دیده‌است. امسال، نخستین بار نمایشگاه فرانکفورت بزرگترین میدان مرکزی میان سالن های نمایش کتاب که موسوم به «آگورا» است را نیز مورد استفاده قرار می دهد. بر این اساس «سکوی عمومی» مکانی به مساحت 700 متر مربع با سکوها و سیستم های صوتی است که با سایبان عظیمی پوشانده شده است. در بخش «کیدز بوبل» که یک خیمه گنبدی شکل است نیز نویسندگان آثارشان را برای کودکان و نوجوانان معرفی می کنند. در هر دو این مکان‌ها ساعت امضای کتاب، برنامه عکس گرفتن، بحث و کتابخوانی برگزار می شود.

همچنین در جلو سالن 3 برای ستارگان ادبی یک پیاده رو مشاهیر در نظر گرفته شده است. علاقه‌مندان می توانند با نویسنگان مورد علاقه خود عکس بگیرند و آن ها می توانند با یک ستاره خودشان را در آگورا جاودان کنند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها