به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) به نقل از وراکروز نیوز، در این جشنواره، با ارایه کتابی به یاد فوئنتس که از سوی دانشگاه وراکروز منتشر شده، همکاران و دوستان کارلوس فوئتس از جمله آلفونسو کوئتو، سرخیو رامیرز، لوییزا والنسوئلا و دیوید ریف درباره این نویسنده برجسته فقید سخنرانی کردند.
این کتاب 200 صفحه ای که به ارایه چشم اندازی از آثار فوئنتس، زندگی و ارتباط او با آمریکای لاتین پرداخته، در بخش نخست با عنوان خوانندگان لاتین، از زبان دوستان معاصر وی چون سرخیو پیتال و النا پوپونیاتوسکار در کنار نویسندگانی چون آدولفو کاستانون، هرنان لارا زاوالا، آنا گارسیا برگاس، گوادالوپ نتل، آلوارو انریکه و ادواردو آنتونیو پارا مقاله هایی ارایه کرده است.
در بخش دوم با عنوان خوانندگانی از سراسر جهان، نویسندگان آمریکای لاتین چون نلیدا پینون از برزیل، لوییزا والنسوئلا از آرژانتین، آلفونسو کوئتو از پرو، و داریو خارامیلو از کلمبیا به بررسی چشم انداز آمریکای لاتین و تاثیر فوئنتس بر آن پرداخته اند.
در بخش سوم این کتاب نیز دیدگاه کارلوس فوئنتس با تصاویری از دانیل موردسینسکس گردآمده است. در قالب این تصاویر، می توان زندگی این نویسنده را در بیست سال اخیر از نظر گذراند.
این کتاب که با همکاری شورای ملی فرهنگ و هنر تهیه شدهاست، به ویراستاری آدولفو مندوزا گردآوری و در دو هزار نسخه منتشرشدهاست.
در جشنواره هی، دیوید ریف این نویسنده فقید را نویسنده ای خستگیناپذیر و جهان وطن خواند، مردی که شیفته ادبیات بود، به سیاست علاقه داشت و موسیقی و زندگی را دوست می داشت. وی نوشته است: نمی دانم می توان فرد دیگر ی را مثل کارلوس فوئنتس پیدا کرد یا نه؟ او کسی بود که هر نفساش با شناخت و شیفتگی پیوند می خورد.
سرخیو رامیرز نویسنده نیکاراگوئهای نیز او را به عنوان ارتباط گری در رنسانس قرن بیستم خواند که با عقایدش نه تنها موجب ارتقای آمریکای لاتین، بلکه همه کشورهای دیگر چون آمریکا می شد. در این مراسم وی یادآوری کرد که فوئنتس از آثاری که توسط نویسندگان نسل جوان تولید می شد، آگاه بود و با علاقه به بررسی و نقد آنها میپرداخت و با نظریاتش نسل جوان را تشویق می کرد.
لوییزا والنسوئلا نیز از فوئنتس به عنوان فردی با قلبی گشاده یاد کرد که در عین حال قادر بود کارهای سخت را در اوضاع دشوار به انجام برساند.
آلفونسو کوئتو از پرو نیز درباره میراثی که از فوئنتس به جای مانده سخن گفت و تاکید کرد: روابط گسترده او به وی این امکان را می داد تا آثاری چون «مرگ آرتمیو کروز» را خلق کند و فراتر از مرزهای جغرافیایی بنویسد.
وی افزود: او محبوب آمریکای لاتین بود و تا آخرین لحظه زندگی اش با ادبیات، کتاب و کتابخوانان باقی ماند و در آخرین حضور جمعی اش، 6ساعت مشغول امضای کتاب برای حاضران در نمایشگاه بین المللی کتاب در ریو دو ژانیرو بود.
کارلوس فوئنتس نویسنده بزرگ مکزیکی، اردیبهشت سال پیش در 83 سالگی بدرود حیات گفت. میراث او مجموعه وسیعی از کتاب های داستانی و غیرداستانی است که از وی به جای مانده است.
دوشنبه ۱۵ مهر ۱۳۹۲ - ۱۶:۳۰
نظر شما