دوشنبه ۱۵ مهر ۱۳۹۲ - ۱۰:۳۳
کوتوله‌های پینتر به ایران آمدند

«کوتوله‌ها» شامل سه نمایشنامه از هارولد پینتر، نمایشنامه‌نویس انگلیسی و برنده نوبل ادبی در سال 2005 با ترجمه بهاره شفیعی سروستانی منتشر شد.-

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، «کوتوله‌ها» شامل سه نمایشنامه از پینتر با نام‌های «کوتوله‌ها»، «درد مختصر» و «آخرین روزنامه فروخته شده» است. 

موخره کتاب نیز  ترجمه سخنرانی پینتر در مراسم دریافت جایزه نوبل ادبی در سال 2005 با عنوان «هنر، حقیقت و سیاست» است. همچنین بهاره شفیعی در مقدمه خود بر این ترجمه، توضیح کاملی درباره پینتر و آثار او به ویژه نمایشنامه‌های درج شده در کتاب، به مخاطب ارایه کرده است. 

در بخشی از مقدمه کتاب آمده است: «نمایشنامه کوتوله‌ها، ریشه در رمان منتشرنشده‌ پینتر دارد. در این نمایشنامه می‌توان کاربرد سکوت را در بین دیالوگ‌ها به‌وضوح دید. در این اثر سکوت‌ها نیز به‌اندازه‌ دیالوگ‌ها در خلق فضاهای دراماتیک مؤثرند... «درد مختصر» چهارمین نمایشنامه‌ پینتر ‌‌است. اجرای این نمایش در صحنه‌‌ تئاتر، به‌دلیل وجود شخصیتی متفاوت به‌نام «کبریت‌فروش» بسیار مشکل می‌نماید. به همین ‌خاطر متن نمایشی درد مختصر تاکنون بیشتر به‌صورت رادیویی اجرا شده است.» 

همچنین شفیعی در بخش دیگری از مقدمه درباره نمایشنامه «آخرین روزنامه فروخته شده» نوشته است: «... در متن نمایشنامه‌ کوتاه «آخرین روزنامه‌ فروخته‌ شده» نشانه‌های یک اضمحلال و فروپاشی فردی دیده می‌شود. در این نمایشنامه هر دو شخصیت نمایش، دچار نسیان و فراموشی‌اند. آن‌ها یکدیگر و حتی خود را از یاد می‌برند. آخرین روزنامه فروخته‌شده متنی کوتاه، موجز و به‌شدت نمایشی‌ است.» 

مجموعه نمایشنامه «کوتوله‌ها» اثر هارولد پینتر و ترجمه بهاره شفیعی سروستانی، با شمارگان هزار و 100 نسخه، 120 صفحه و بهای پنج هزار و 800 تومان از سوی نشر افراز روانه کتابفروشی‌ها شده است. 

این کتاب هشتادودومین جلد از مجموعه «نمایشنامه‌های برتر جهان» نشر افراز است. این ناشر پیشتر نمایشنامه «جشن تولد» پینتر را با ترجمه شعله آذر منتشر کرده است. 

هارولد پینتر متولد 1930 و درگذشته در سال 2008، شاعر، نویسنده، نمایشنامه‌نویس، بازیگر، کارگردان و فعال سیاسی انگلیسی است. او در سال 2005 برنده جایزه نوبل ادبیات شد. 

تاکنون اکثر نمایشنامه‌های این نویسنده مطرح در ایران ترجمه و منتشر شده است که از میان آن‌ها می‌توان به «شبی بیرون از خانه»، «سرایدار»، «جشن تولد»، «وقت ضیافت»، «بالابر غذا»، «مدرسه شبانه» و «اتاق» اشاره کرد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط