به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، طبق اعلام جعفر مهراد، سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC )، دانشمندان و پژوهشگران ایران بهتازگی 1.58 درصد از کل تولید علم دنیا را به خود اختصاص دادهاند. طبق دادههای موجود در پایگاه استنادی Scopus ، جمهوری اسلامی ایران تا 6 مهرماه سال جاری با تولید 27 هزار و 306 مقاله، رتبه نخست منطقه و جایگاه 16 تولید علم جهان را کسب کرد.
ایران پیش از این تا تاریخ 21 مرداد با تولید 22 هزار و 456 مقاله (1.61 درصد از کل تولید علم جهان)، رتبه نخست منطقه و مقام 15 تولید علم را در دست داشت.
بر اساس این گزارش، در مقایسه دو آمار در پایگاه استنادی Scopus ، ایران از رتبه 15 به رتبه 16 تنزل پیدا کرده است اما رتبه دقیق ایران در ماههای آتی مشخص خواهد شد به این علت که معمولا دانشمندان و پژوهشگران در ماههای تابستان با انجام فعالیتهای تحقیقاتی نتایج حاصله را به شکل مقاله علمی در مجلات معتبر بینالمللی چاپ میکنند.
ایران جلوتر از چهار کشور پیشرفته اروپایی
فدراسیون روسیه با تولید 25 هزار و 773 مقاله بعد از جمهوری اسلامی ایران در جایگاه هفدهم قرار دارد. در حالیکه سوییس تا تاریخ اعلام شده جایگاه 17 تولید علم را به خود اختصاص داده و اکنون در جایگاه 18 نشسته است. ترکیه نیز با یک رتبه تنزل از رتبه 18 به رتبه 19 تولید علم جهان، بعد از ایران مقام دوم منطقه را در اختیار دارد و رتبه بیستم نیز به سوئد با تولید 22 هزار و 640 مقاله اختصاص دارد.
از مجموع کشورهای اسلامی تنها جمهوری اسلامی ایران و ترکیه موفق به حضور پربار در بین 20 کشور برتر تولیدکننده علم جهان شدهاند. از کشورهای نوظهور علمی، هندوستان از قاره آسیا و برزیل در آمریکای لاتین در بین 20 کشور برتر تولید کننده علم حضور دارند.
نظر شما