شنبه ۱۳ مهر ۱۳۹۲ - ۱۲:۳۸
علیخانی: نمایشگاه کتاب تبریز پُرفروش‌ترین نمایشگاه پس از تهران است

یوسف علیخانی، مسوول نشر آموت درباره نخستين حضور این نشر در نمایشگاه کتاب تبریز گفت: نکته عجیب و در عین حال متمایز در نمایشگاه تبریز حضور و استقبال گسترده مردم از اين نمایشگاه کتاب بود./

یوسف علیخانی، مسوول نشر آموت در گفت‌و‌گو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، درباره حضور در یازدهمین دوره نمایشگاه کتاب تبریز و استقبال مردم از این نمایشگاه گفت: نکته عجیب و در عین حال متمایز در نمایشگاه تبریز بر خلاف دیگر نمایشگاه‌های کتاب در شهرستان‌ها، حضور و استقبال گسترده مردم از نمایشگاه کتاب بود. این استقبال تا اندازه‌ای بود که به نظر من از نظر میزان فروش بعد از نمایشگاه کتاب تهران، این نمایشگاه در رتبه دوم قرار دارد.

وی افزود: این ویژگی به نظرم به دلیل وجود غرفه‌های مرتب و برنامه‌ریزی مسوولان نمایشگاه بود. از سوی دیگر برخلاف نمایشگاه‌های استانی دیگر در این نمایشگاه تبلیغات بسیاری در رسانه‌ها و در سطح شهر وجود داشت که این امر، کمک بزرگی به حضور بیشتر مردم در این نمایشگاه کرد.

علیخانی با مقایسه نمایشگاه کتاب اصفهان و نمایشگاه کتاب تبریز گفت: به نظر من وجه برتری نمایشگاه تبریز در مقایسه با نمایشگاه اصفهان  تبلیغات بیشتر نمایشگاه در تبریز بود. همچنین با برنامه‌ریزی مسوولان نمایشگاه تبریز، فاصله زمانی در هنگام ظهر وجود نداشت و این موجب شد تا وقت علاقه‌مندان هدر نرود و نمایشگاه به صورت یکسره از ساعت 10  تا 20  ادامه داشته باشد.

نویسنده کتاب «اژدها کُشان» درباره تفاوت فروش در نمایشگاه تبریز نیز گفت: اگر ما به طور مثال در این نمایشگاه روزی 500 هزار تومان فروش داشتیم، یک پنجم آن فروش بُن بود و باقی میزان فروش ما، نقدی بود. این میزان فروش نقدی در دیگر نمایشگاه‌های شهرستانی وجود نداشت و بیشتر فروش ما در آنجا فروش با بُن بود.

مسوول نشر آموت با اشاره به پتانسیل‌های فرهنگی شهر تبریز گفت: تبریز شهری فرهنگی است و مردم توجهی خاص به کتاب دارند. قبل از حضور در این نمایشگاه، برخی‌ها عنوان می‌کردند که در این نمایشگاه به دلیل تکلم لهجه آذری، مردم چندان به کتاب‌های فارسی روی خوش نشان نمی‌دهند، اما مردم تبریز استقبال خوبی از کتاب‌های فارسی و ترجمه کردند و شاهد آن هم تمام شدن برخی  عناوین کتاب‌های من دو روز پیش از پایان نمایشگاه بود.

یوسف علیخانی با اشاره به فضای کتاب‌‌فروشی‌های این شهر گفت:  در چندین نوبت از کتاب‌فروشی‌های شهر تبریز بازدید کردم و از قضا کتاب‌فروشی‌های این شهر نیز از رونق خوبی برخوردار بودند. این امر، نقض این صحبت است که برگزاری نمایشگاه کتاب موجب لطمه خوردن به فروش در فروشگاه‌های کتاب می‌شود. بسیاری از عناوین کتاب‌های نشر آموت دو روز پیش از پایان نمایشگاه تمام شدند و من به مراجعان آدرس این کتاب‌فروش‌ها را در سطح شهر می دادم.

مسوول نشر آموت همچنین گفت: هدف از حضور ما در نمایشگاه‌های شهرستانی، پیش از آن‌که فروش باشد، عرضه و تبادل نظر با مخاطبان است. تبریز از گذشته زادگاه نویسندگان و مترجماني همچون عبدالمجید نجفی، مرتضی کربلایی‌لو، رضا براهنی، علیرضا سیف‌الدینی و نگار تقی‌زاده  بوده است. 

علیخانی درباره پُرفروش‌های این نشر در نمایشگاه کتاب تبریز گفت: پُر فروش‌های ما در این نمایشگاه به ترتيب عبارت بودند از:

«شوهر عزیز من» اثر فریبا کلهر
«نسکافه با عطر کاهگل» اثر م.آرام
«پیش از آنکه بخوابم» اثر شقایق قندهاری
«خدمتکار و پروفسور» ترجمه کیهان بهمنی
«رُز گمشده» ترجمه بهروز دیجوریان
«اتاق» ترجمه علی قانع
«گیلیاد» ترجمه مرجان محمدی
«عاشقانه» اثر فریبا کلهر
«ایراندخت» و «پروانه‌ای روی شانه» اثر بهنام ناصح
«غزل شیرین عشق» اثر لیلا عباسعلی‌زاده
«شازده کوچولو» ترجمه زهرا تیرانی

یازدهمین دوره نمایشگاه کتاب تبریز از تاریخ 13 مهر ماه در محل دایمی نمایشگاه‌های بین‌المللی تبریز آغاز شد و به مدت یک هفته ادامه داشت.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها