سه‌شنبه ۹ مهر ۱۳۹۲ - ۱۲:۴۲
نوشتن براي كودكان در حوزه دفاع‌مقدس هنری افزون بر نويسندگي مي‌طلبد

مهدی الماسی، نویسنده حوزه ادبیات کودک و نوجوان بيان كرد: نوشتن برای کودکان در حوزه‌ دفاع مقدس، هنری افزون بر نویسندگی می‌طلبد./

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) مهدي الماسي درگفت‌وگو با ستاد خبري دومين جشنواره كتاب سال مقاومت بين‌الملل اسلامي (جايزه شهيد آويني)، اظهار كرد: در یک نگاه كلي به آثار حوزه کودک و نوجوان جایزه ادبی شهید آوینی متوجه می‌شویم که این آثار از كيفيت مطلوبي برخوردار نبودند. البته آثار قابل قبولی نیز وجود داشتند که بتوانند پاسخگوی نیاز مخاطبان اين گروه سني باشند.

وي با بیان این‌که حضور نويسنده در فرهنگ مقاومت و پايداري بايد دروني شود، گفت: ناشران و نويسندگان نباید با قصد وارد اين عرصه شوند تا سودی ببرند و به وسیله آن به خواست‌هاي خود برسند.

اين شاعر و نويسنده بيان كرد: نبايد موضوع مقاومت را يك موضوع تاريخي عنوان كرد و تنها به هشت سال دفاع‌مقدس پرداخت، ‌بلكه موضوع مقاومت هميشگي است. موضوع جنگ تحميلي عراق عليه ايران براي كودكان شناخته شده نيست و پيش‌زمينه‌اي از آن ندارند. اما وقتي با رويكرد مقاومت به آن بپردازيم براي آن‌ها آشنا‌تر خواهد بود.

الماسي گفت:‌ حمایت و پشتیبانی نقدهای تخصصی و قوی بیش از هر موضوع دیگری برای تولید و نشر کتاب کودک در حوزه‌ دفاع مقدس مورد نیاز است.

نويسنده كتاب «روایت گل سرخ» عنوان کرد: نوشته‌هایی که قرار است حقیقتی را به مخاطب خردسال انتقال دهند، باید در تاثیرپذیرترین دوران زندگی شنیده شوند. بنابراین نحوه‌ بیان یک حقیقت مهم در دوره‌ای حساس، نیازمند دقت، هنر و خلاقیت بیشتری است.

اين نويسنده حوزه ادبيات كودك و نوجوان بیان كرد:‌ هنر تصویرگری در کتاب کودک از جمله اصول اصلی برای جذب مخاطب و تاثیرگذاری بر اوست؛ زیرا دیدن تصاویر، حتی برای گروه سنی ب و ج نیز راحت‌ترین و دلپذیرترین راه ارتباط برقرار کردن است. 

وي با بیان این‌که در حوزه كتاب‌هاي دفاع مقدس بايد تلاش‌هايي صورت بگيرد تا مخاطب با رغبت زیاد جذب اين آثار شود، عنوان کرد: در حوزه ادبيات كودك و نوجوان به اين نتيجه رسيده‌ام كه در جنگ، هنوز سوژه‌هايی براي گفتن وجود دارد كه مي‌توانند نقطه عطفي باشند تا روي موضوع جنگ بيشتر كار شود.

الماسي ادامه داد: ادبيات كودك و نوجوان در چند دهه گذشته رشد کرده و وارد حوزه‌های مختلف شده است، اما در اين ميان، ادبيات دفاع مقدس رنگ ديگری به ادبيات اين عرصه زد و فضای جديدی را وارد مضامين ادبيات كودك كرد. با آن وجود‌كه بسياری از نويسندگان و كارشناسان بر اين باورند كه ادبيات دفاع مقدس می‌تواند به عنوان يك ژانر جدید ادبی  در حوزه ادبيات جهان معرفی شود، اقدامی برای تحقق بخشيدن به این امر انجام نشده است.

اين نويسنده افزود: در حالی كه بسياری از كشورها برای خلق اثر جديد در اين حوزه سرمايه‌گذاری می‌كنند تا وقايع جنگ‌های سلطه‌جويانه خود در 250 سال قبل را در قالب رمان به مخاطبان جهانی عرضه كنند، ادبيات دفاع مقدس با همه ظرفيت‌ها و مفاهيم ارزشمند انسانی مظلومانه در كنج ادبيات معاصر به حيات خود ادامه می‌دهد. شايد ديگر وقت آن رسيده باشد كه برنامه‌‌های فرهنگی در اين حوزه را بازبينی كنیم تا ذهن‌ها  از نگاه‌های غيرمسوولانه خانه‌تكانی شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط