جانقلی در گفتوگو با خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، اظهار کرد: کتاب «بهشت مسموم» فاجعه بمباران شیمیایی منطقه سَردَشت را در تیرماه سال 1366 روایت میکند.
وی با اشاره به بخشهای مختلف کتاب «بهشت مسموم» ادامه داد: حجم انبوهی از مردم در اثر این بمباران شیمیایی به دلیل ناآگاهی از چگونگی برخورد با این فاجعه به شهادت رسیدند. همچنین تعداد زیادی از آنها در اثر این فاجعه، جانباز شیمیایی شدند و در درازمدت به شهادت رسیدند. اکنون نیز هستند افرادی که با آثار مخرب این بمباران دست و پنجه نرم میکنند. کتاب، همه این واقعیتها را به تصویر کشیده است.
نویسنده کتاب «بهشت مسموم» ادامه داد: در این اثر به صورت لحظه به لحظه، جزییات، چگونگی و تاثیرات مخرب این بمباران شیمیایی بر مردم، شهر و محیط زیست را بیان کردهام.
وی افزود: در جریان بمباران شیمیایی منطقه سَردَشت، بسیاری از مصدومان به دلیل نبود کلینیک مجهز در آن منطقه، برای مداوا به بیمارستانهای نظامی خارج از ایران و به کشورهای اروپایی منتقل شدند. اما در این کشورها به نفع تهیهکنندگان این بمب شیمیایی، آزمایشهایی را بر روی مصدومان انجام میدادند تا به راه درمان آن پی ببرند.
جانقلی اظهار کرد: کتاب «بهشت مسموم» به بیان سختیهایی میپردازد که این مصدومان در بیمارستانهای مذکور متحمل شدند. در این کتاب به نوع برخورد کادر نظامی با مجروحان و جانبازان شیمیایی که هیچ رسانهای آنها را منعکس نکرد، پرداخته شده است.
وی عنوان کرد: کتاب «بهشت مسموم» درد و رنج و سختیهایی که مصدومان بمباران شیمیایی منطقه سَردَشت از ابتدای این بمباران تا حتی گذشت چندین سال متحمل شدند، بیان میکند. آثار سوئی که این بمباران در مادران باردار داشت و سقط جنینهای مکرری را باعث شد از جمله این سختیها به شمار میآید.
جانقلی افزود: جوانان مخاطبان اصلی این کتاب هستند؛ زیرا شخصیتهای اصلی این داستان را دو جوان تشکیل میدهند که بعد از بمباران شیمیایی منطقه سَردَشت و آینده منطقه نقش بهسزایی را ایفا میکنند.
چاپ نخست کتاب «بهشت مسموم» اثر منیژه جانقلی با شمارگان دو هزار و 500 نسخه، 272 صفحه، در قطع رقعی و به قیمت 70 هزار ریال به تازگی از سوی مرکز اسناد انقلاب اسلامی راهی بازار نشر شده است.
دوشنبه ۸ مهر ۱۳۹۲ - ۱۳:۵۷
نظر شما