به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) از تبریز، آیتالله مجتهد شبستری، امام جمعه تبریز در مراسم افتتاحیه یازدهمین نمایشگاه کتاب تبریز پیشنهاد اختصاص یارانه کاغذ را داد و عنوان کرد: وزارت ارشاد باید در پی آن باشد که با اعطا یارانه به کاغذ از انتشار آثار ارزان حمایت کند.
آیتالله شبستری با اشاره به جایگاه کتاب در دین اسلام درباره اشاعه آثار مفید در سطح جامعه گفت: کتاب و کتابخانه به عنوان یک پدیده ارزشمند و مفید بارها توصیه شده است. برای نمونه کتابهای شهید مطهری آموزنده و مفید هستند و برای همه اقشار مناسبند. استاد مطهری کتابهای زیادی را نوشته و این کتابها برای اقشار مختلف مانند دانشجویان، محققان، کودکان و نوجوانان است. آیتالله مطهری هم کتاب اصول فلسفه و روش رئالیسم را نوشته است و هم کتاب داستان راستان.
وی افزود: وزارت ارشاد باید از کتابهای مفید حمایت کند نه کتابهایی که محتوای عشقی دارند و موارد انحرافی در آنها دیده میشود. اصل کتاب مفید و بسیار لازم است و ترویج آن ضرورت دارد و نمایشگاههای کتاب وسیله ترویج این کتابها و امری مفید و حیاتی است.
امام جمعه تبریز با اشاره به مشکل کتابخوانی در جامعه گفت: با کمال تاسف باید اعتراف کرد که کتابخوانی در جامعه ما آن گونهای که باید رواج داشته باشد نیست. بخشی از آن به فرهنگ سلاطین گذشته مربوط میشود و آنها این امر را در جامعه رسوخ دادهاند. این سیاست هم از این جهت تبلیغ شده است که با استفاده از بیسوادی به راحتی میشود بر گُرده مردم بیسواد سوار شد و از آنها برای منافع خود بهره گرفت.
وی ادامه داد: اما زمانی که مردم فهمیده و باسواد شدند زیر بار استبداد و استعمار میروند. در قبل از انقلاب رقم بیسوادی، بسیار بالا بود اما به مدد جمهوری اسلامی رقمبیسوادی از 15 درصد هم کمتر شده است. جای خوشحالی است که در آذربایجان تعداد بیسوادان به شدت کاهش پیدا کرده است.
آیتالله شبستری وظیفه وزارت ارشاد برای گسترش کتابخوانی را در سه محور خلاصه کرد و گفت: یکی از وظایف مسوولان تسهیل روند چاپ و نشر در این کشور است، زیرا ناشران از این اوضاع بسیار گله دارند. به نظرم مسوولان دولتی باید به کاغذ هم به مانند دیگر اقلام مورد نیاز مردم یارانه اعطا کنند. اگر نان غذای مادی و ضروری است، کتاب هم غذای روحی است. باید کاغذ در اختیار ناشران قرار بگیرد تا ناشران آثار خود را ارزان منتشر کنند و از این طریق مردم به کتاب علاقهمندتر شوند.
وی درباره دیگر وظیفه این نهاد دولتی گفت: دیگر وظیفه معاونت ارشاد تعلیق برخی از کتابهاست.
وی با اعتراض به کتاب خاطرات شعبان جعفری افزود: برخی از کتابها در ایران منتشر میشوند که باید جلو انتشار آنها گرفته شود. برای نمونه کتاب خاطرات «شعبان جعفری» چرا باید در جمهوری اسلامی منتشر شود؟ باید نیروهای ممیز بیشتر شوند و از انتشار کتابهای ظاله جلوگيري كرد. اگر این کتابها منتشر میشوند باید به این خاطرات پاسخ داده شود. باید کمیتهای تشکیل شود تا همه آثار منتشر شده را از زیر ذرهبین بگذارند و اجازه انتشار به آنها بدهند.
وی در پایان افزود: مردم هم باید در این امر فعال شوند و به جای پتو، لوستر، شیرینی و آجیل از کتاب استفاده کنند. پدر و مادرها با این کار میتوانند فرزندان خود را تشویق کنند و به نهادینه شدن کتاب کمک کنند. همچنین مولفان و ناشران برتر هم باید مورد تشویق قرار گیرند. ناشران در ایران نباید دنبال سود باشند و باید دنبال تعهد باشند.
خبرنگار: مهدی سرایی
یکشنبه ۷ مهر ۱۳۹۲ - ۱۷:۱۶
نظر شما