به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، روشی که نگارنده این کتاب، مسعود پورفرد، برگزیده، روش بازخوداندیشی است. روش بازخوداندیشی، غالباً از ناحیه طرفداران چارچوب نظری ساختار ـ کارگزار مطرح شده است. حامیان این روش میکوشند با ارایه ترکیبی از رویکردهای تجربه گرایی، تفسیرگرایی و انتقادی به درک جدیدی از روش شناسی برسند. هر مقولهای که از طریق بازنمایی اعمال، به خود بازگردد و یا در زیست جهان تغییر و تحول ایجاد کند و مبادلات موجود را برای اقدامات بعدی جابه جا کند، میتوان آن را در گستره رویکرد بازخوداندیشانه جا داد.
این اثر، سه هدف اصلی توصیف و بازخوانی جریان های روشنفکری (دینی و غیردینی) به لحاظ رویکرد، خاستگاه، ماهیت و عملکرد آنها، توصیف گونهشناسی و صورتبندی روشنفکری در جمهوری اسلامی ایران و تأکید بر جریان روشنفکری اصیل و کارآمد را دنبال میکند.
کتاب «صورتبندی روشنفکری در جمهوری اسلامی ایران» از چهار بخش تشکیل شده است. در نخستین بخش، مفاهیم، کلیات و تمهیدات نظری این بحث مطرح شده است. در بخش دوم، صورت بندی روشنفکری سنتیاندیش در جمهوری اسلامی در دو مورد روشنفکری غیردینی سنتیاندیش و روشنفکری دینی سنتیاندیش مورد بررسی قرار گرفته است.
صورت بندی روشنفکری دینی و غیر دینی تجددگرا در جمهوری اسلامی موضوع سومین بخش این کتاب را تشکیل میدهد. فصل چهارم نیز به صورتبندی روشنفکری مجدد اختصاص یافته است.
نخستین چاپ کتاب «صورتبندی روشنفکری در جمهوری اسلامی ایران» با شمارگان هزار نسخه در 328 صفحه، به قیمت 170 هزار ریال پاییز امسال، روانه بازار چاپ و نشر کشور شد.
سهشنبه ۹ مهر ۱۳۹۲ - ۱۳:۵۱
نظر شما