خوراکیان در گفتوگو با خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، با اعلام این مطلب اظهار کرد: در سراسر دنیا، کتابخانههای عمومی زیر نظر شهرداریها اداره میشود، اما در کشور ما دو یا سه نهاد مسوول اداره این مراکز است و طبیعی است که این باعث میشود در شرح وظایف، مدل اداره و ضوابط برقرار شده تفاوتهایی ایجاد شود.
وی با تاکید بر اینکه مدیریت واحد در هر یک از زمینههای فرهنگی از جمله اداره کتابخانههای عمومی کشور، برکات زیادی را به همراه خواهد داشت، گفت: طبیعی است نظارت مستقل در هر زمینه نتایج بهتری را به دنبال خواهد داشت، اما این الحاق بستگی به نظر مسوولان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دارد و شهرداری همیشه آماده خدمترسانی در عرصه فرهنگی است.
رییس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران در پاسخ به این پرسش که «آیا بهتر است این تجمیع با مدیریت تفکیکشده باشد یا واحد و مستقل زیر نظر یک مرکز اداره شود»،گفت: به طور حتم بهتر است این تجمیع واحد باشد تا هماهنگی و همسویی فعالیتها در این حوزه برکات بیشتری را به دنبال داشته باشد اما شهرداری به دنبال پیگیری این الحاق نیست و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی این موضوع را دنبال میکند.
ترجمه آثار شخصیتهای سیاسی بعد از بزرگداشت دنبال میشود
خوراکیان در پاسخ به این پرسش که « آیا بعد از برپایی بزرگداشت شخصيت ها تصمیم دارید، آثار این شخصیتها و سایر فرهیختگانی بینالمللی را ترجمه کنید؟» اظهار کرد: ترجمه آثار این شخصیتهای بینالمللی، تا حدی که به وظایف اصلی سازمان فرهنگی هنری شهرداری مربوط میشود به ویژه در موسسه نشر شهر، دنبال خواهد شد.
رییس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران درباره ملاکهای انتخاب شخصیتهای سیاسی و بینالمللی و همچنین برپایی مراسم بزرگداشت برای آنها با توجه به تعدد شخصیتهای داخلی عنوان کرد: ما در طول سال آیینهای متعددبزرگداشتشخصیتها و بزرگان ایرانی را داریم که به طور مرتب برگزار میشود و در طول سال یک یا دو مورد بزرگداشت برگزار میشود که به شخصیتهای خارجی میپردازد.
وی با تاکید بر اینکه در انتخاب شخصیتهای بینالمللی تلاش میکنیم کسانی را انتخاب کنیم که دارای برجستگیهای خاصی در عرصه بینالملل باشند، گفت: این افراد باید دارای نقش مهمی در صحنه جهانی باشند و با ارزشهای آزادیخواهی مردم ایران هماهنگ باشند.
خوراکیان با بیان اینکه هدف ما از برپایی چنین بزرگداشتهایی این است که با شهرهای مختلف دنیا ارتباط برقرار کنیم، اظهار کرد: سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران تلاش میکند از دریچه شخصیتهای سیاسی، فرهنگی و اجتماعی و کسانی که در عرصه آزادیخواهی، عدالتطلبی و مبارزه با استکبار و تبعیض فعالیت داشتند، بتواند با شهرهای مختلف جهان تعامل پیدا کند.
رییس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران تاکید کرد: برپایی این بزرگداشتها از این نظر اهمیت دارد که شخصیتهای بینالمللی در کنار فرهیختگان و نویسندگان داخلی به مردم معرفی شود و برای معرفی آثار آنها از طریق نشر شهر هم تمهیداتی در نظر گرفته خواهد شد.
وقتی سوال با پرسش جواب داده میشود!
وی در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر پرداخت سهم نیمدرصد کتابخانههای عمومی کشور از محل کل درآمد شهرداریها و این که چرا این سهم پرداخت نمیشود؟ گفت: این پرسش را از کسانی بپرسید که مسوول بودجه شهرداری هستند!
به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، قانون تاسیس و نحوه اداره کتابخانههای عمومی کشور در تاریخ 17 اسفندماه سال 1382در مجلس شورای اسلامی مصوب شد، اما سهم دولت و شهرداریها در تامین هزینه های زمین، ساخت، تجهیز و اداره کتابخانهها در این قانون شفاف و واقعی نیست و افزون بر آن با وجود تامین بودجه کتابخانههای عمومی از محل درآمدهای شهرداریها، این نهاد هیچ مسوولیت و نظارتی در مدیریت و نگهداری آنها ندارد و بر همین اساس وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی پیشنهاد الحاق کتابخانههای عمومی را به شهرداری مطرح کرده است و قرار است این پیشنهاد در برنامه 100 روزه نخست فعالیت دولت مورد بررسی و ارزیابی نهایی قرار بگیرد.
شنبه ۶ مهر ۱۳۹۲ - ۱۱:۳۲
نظر شما