دکتر حسینی از اعضای شورای بررسی متون پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی است. وی در گفتوگو با خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، درباره ضرورت برپایی چنین کارگاههایی عنوان کرد: نقد و بررسی کتاب اصول علمی و چارچوبهای خاصی دارد که متاسفانه در بیشتر جلساتی که با عنوان نقد برگزار میشوند، کمتر به آنها توجه میشود و در بیشتر موارد با نقدهای عمومی یا ژورنالیستی مواجهیم.
وی افزود: همچنین در بیشتر نشستهای نقد کتاب، منتقدان آن اثر را به واسطه جبهه فکری و جریانهایی که مولف کتاب به آنها وابسته است، ارزیابی میکنند، در حالی که مقصود از نقد، بررسی صحیح و علمی کتاب از دو بعد شکلی و محتوایی است.
کارشناس حوزه نقد کتاب عنوان کرد: هریک از رویکردهای شکلی و محتوایی نیز مولفههای گوناگونی دارند که بررسی کتاب از آن منظر، موجب امتیازدهی یا بیان کاستیهایی میشود که هریک توضیحات مفصلی را میطلبد.
دکتر حسینی درباره این کارگاهها گفت: در این جلسات میکوشیم در حد توان نکات اصولی و چارچوبهای نقد علمی و ساختاری را درباره کتابهای حوزه علوم انسانی بیان کنیم.
شورای بررسی متون پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی کارگاههای «متد نقد کتاب در حوزه علوم انسانی» را 15 و 16 مهر ماه از ساعت هفت و 30 دقیقه تا ساعت 12 در بزرگراه کردستان، نبش خیابان 64 غربی، سالن حکمت پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی برگزار میکند.
شهریه این کارگاه 60 هزار تومان است. علاقهمندان برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانند با شماره 88317194 تماس بگیرند.
چهارشنبه ۲۷ شهریور ۱۳۹۲ - ۱۳:۴۰
نظر شما