محمدتقی چراغچی معاون امور برون سازمانی انجمن دیابت، با اشاره به نقش آموزش در پیشگیری از عوارض دیابت، تالیف کتاب را برای آموزش شیوه برخورد با این بیماران ضروری دانست./
وی نقش عواملی مانند فقر، ناتوانی در تهیه انسولین یا داروی خوراکی را در ایجاد عوارض دیابت کمرنگ ارزیابی کرد و افزود: بر همین اساس فدراسیون بینالمللی دیابت توصیه میکند هر فرد دیابتی هر ساله دست کم یک یا دوبار باید مورد بازآموزی قرار گیرد. بنابراین، نقش کتابهای آموزشی درباره مقابله و درمان دیابت اهمیت زیادی پیدا میکند.
چراغچی درباره مقایسه آثار تولیدی مولفان ایرانی در حوزه دیابت و کتابهای بینالمللی مشابه عنوان کرد: ایجاد فرهنگ آموزش در همه جای دنیا امر مشکلی است، البته آگاهی و آموزش یک اصل لازم است، اما کافی نیست. بلکه ایجاد باور در فرد از اهمیت بیشتری برخوردار است تا درنهایت به تغییر روش زندگی بینجامد. این امر در کشورهای پیشرفته بهخوبی درک شده و بر همین اساس، کتابهای منتشر شده در زمینه آشنایی با دیابت و عوارض آن دارای تنوع بیشتری است.
وی در خصوص انتشار فصلنامه انجمن دیابت گفت: این فصلنامه در هشت صفحه، اطلاعات کاربردی مانند اطلاعات علمی و خبرهای تازه را در مورد این بیماری که در سطح دنیا به دست میآید، در اختیار مخاطبان که همگی از مبتلایان به دیابت هستند، قرار میدهد.
چراغچی در ادامه در پاسخ به این سئوال که در کتابهای حوزه دیابت چه موضوعی کمتر مورد توجه قرار گرفتهاست، افزود: مساله برخورد خانوادهها با بیمارن دیابتی را بسیار مهم میدانم. زیرا دیابت از یکسو خانوادهها و بهدنبال آن افراد مبتلا به دیابت را دچار مشکل میکند. بنابراین موضوع فرهنگ برخورد با افراد دیابتی باید مورد توجه مولفان قرار بگیرد.
مترجم آثار کتابهای حوزه نظامهای بهداشت و درمان در ادامه، از تدوین سند پنج ساله انجمن دیابت خبر داد.
نظر شما