دوشنبه ۱۸ شهریور ۱۳۹۲ - ۱۲:۱۰
لنگرودي: اميدواري به حوزه فرهنگ منوط به از دست ندادن فرصت‌ها است

شمس لنگرودي گفت که اميدواري به آينده حوزه فرهنگ با از دست ندادن فرصت‌ها حاصل خواهد شد.-

لنگرودي در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، درباره تغییرات در عرصه چاپ کتاب  با وجود تغییر نگاه وزارت ارشاد به امر ممیزی گفت: اميدوارم كه اوضاع بهتر شود و تصور مي‌كنم كه اين امر به شرط از دست ندادن فرصت‌ها، حاصل خواهد شد. 

نويسنده كتاب «نت‌هایی برای بلبل چوبی» درباره سپردن مميزي به ناشران عنوان کرد: من معتقدم كه بايد نمايندگاني از سوي ناشران، نويسندگان و وزارت ارشاد، با هم بنشينند و اين موضوع را به سر و سامان برسانند زيرا اگر هر كسي و به هر شكلي نظر دهد،  مشكلي حل نمي‌شود. بايد با گفت‌وگو و به دور از پراكنده‌گويي به نتيجه رسيد.

لنگرودي درباره تازه‌ترين آثارش توضیح داد: مجموعه شعرهایم با نام‌های «و عجيب كه شمس‌ام مي‌خواندند»، «تعادل روز بر انگشتم» و «آوازهاي فرشته بي‌بال» سه کتاب تازه‌ام، به تازگی از سوی انتشارات نگاه منتشر شده‌اند. كتاب «كليات اشعار» من نیز كه از سوي همين ناشر به چاپ رسیده بود، نيز تجديد چاپ شد و به چاپ سوم رسيد.

نويسنده كتاب «در مهتابی دنیا نشر چشمه» افزود: البته سه كتاب در حوزه‌هاي شعر، رمان و تحقيقي نیز هنوز مراحل اداری انتشار را طی نکرده‌اند. 

محمدتقی جواهری‌گیلانی ملقب به شمس لنگرودی، شاعر، نويسنده و پژوهشگر و متولد لنگرود است. وي فارغ‌التحصيل رشته اقتصاد و بازرگانی در مقطع كارشناسي و يكي از مديران انتشارات آهنگ ديگر است. 

وي كه سرودن شعر را از دهه 50 آغاز کرد، نخستین دفتر شعرش را با نام «رفتار تشنگی» در سال 1355 منتشر كرد. پس از آن مجموعه‌های «خاکستر و بانو» و «جشن ناپیدا» از او به چاپ رسید كه سبب شهرتش او در شاعری شد. 

«رفتار تشنگی»، «در مهتابی دنیا نشر چشمه»،‌«خاکستر و بانو نشر چشمه»، «جشن ناپیدا نشر چشمه»، «قصیده لبخند چاک چاک»، «نت‌هایی برای بلبل چوبی»، «پنجاه و سه ترانه عاشقانه»، «باغبان جهنم»، «ملاح خیابان‌ها»، «توفانی پنهان شده در نسیم»، «مجموعه اشعار»، «هیچ کس از فردایش با من سخن نگفت»، «۲۲ مرثیه در تیر ماه»، «مرا ببخش خیابان بلندم»، «لب خوانی‌های قزل آلای من»، «رسم کردن دست‌های تو»‌، «می‌میرم به جرم آن که هنوز زنده بودم»، «چوپانی سایه‌ها» و «شب نقاب عمومی است» از آثار لنگرودي در حوزه شعر هستند. 

«تاریخ تحلیلی شعر نو»،‌«گردباد شور جنون»،‌«مکتب بازگشت»،‌ »از جان گذشته به مقصود می‌رسد»، «رباعی محبوب من» و «روزی که برف سرخ ببارد» نیز از آثار وي در حوزه تحقيق و پژوهش هستند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها