به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، این اثر به مطالعه موردی و تحلیل روند اسلامگرایی در ایالات متحد آمریکا، انگلیس، فرانسه، آلمان و روسیه پرداخته است.
دکتر داوود کیانی، مولف کتاب، استادیار روابط بینالملل دانشگاه آزاد اسلامی قم است که این پژوهش را با نظارت علمی دکتر مجید توسلی و ارزیابی دکتر حمیدرضا اخوان به انجام رسانده است.
این اثر جوامع یاد شده را بر اساس سه شاخص با عنوان گرایش مسلمانان ساکن غرب به مشارکت اجتماعی به منظور حفظ هویت دینی، گرایش مسلمانان به اسلام به عنوان یک جنبش سیاسی ـ اجتماعی و گرایش مسیحیان و پیروان سایر ادیان در غرب به اسلام بررسی میکند.
همچنانکه در مقدمه ذکر شده است، ایالات متحد آمریکا، انگلیس، فرانسه، آلمان و روسیه از این جهت به عنوان زمینههای مطالعاتی انتخاب شدند که بیشترین جمعیت مسلمان را در مقایسه با سایر دولتهای غربی داشتند.
همچنین انتخاب مبدا زمانی 11 سپتامبر 2001 به این دلیل است که عرصه عمومی یا فضای سیاسی ـ اجتماعی در غرب پس از وقایع 11 سپتامبر نسبت به مسلمانان بسیار ستیزهجویانهتر از گذشته شد.
مولف میکوشد در خلال مباحث کتاب فهم دقیقی از تعاملات اجتماعی و وضعیت هویتی جریانهای اسلامگرا در پنج کشور یاد شده ارایه دهد.
بررسی واکنش مسلمانان و نهادهای اسلامی مقیم غرب به فشارها و تبعیضهای اجتماعی یاد شده، مهمترین محور کتاب را تشکیل میدهد.
اینکه «شکلگیری مجموعه نگرشها و روندهای تقابل گرایانه به اسلام پس از 11 سپتامبر 2001، چه تاثیری بر بافت هویتی و فعالیتهای اجتماعی گروهها و سازمانهای اسلامی در آن جوامع گذاشته است؟» پرسش اصلی این تحقیق علمی به شمار میآید.
کتاب «اسلام گرایی در غرب پس از ۱۱ سپتامبر» در هفت فصل به مباحثی نظیر میزان فعالیت جماعت مسلمانان آمریکا، مساجد و گروندگان به اسلام، نگرشهای موجود به مسلمانان، محیط اجتماعی و سیاسی فرانسه، اهمیت اسلام در زندگی مهاجران، ادغام و همسانسازی، میراث اقتصادی، بازگشت به اسلام، گرایش به اسلام در میان غیر مسلمانان، قانون تابعیت و شناسایی رسمی سازمانهای اسلامی توجه دارد.
کتاب «اسلام گرایی در غرب پس از 11 سپتامبر2001» را پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات با همکاری انتشارات دانشگاه امام صادق(ع) با شمارگان هزار نسخه در 364 صفحه به بهای 10 هزار تومان منتشر کردهاند.
سهشنبه ۱۹ شهریور ۱۳۹۲ - ۱۱:۵۷
نظر شما