خسروشاهی در گفتوگو با خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، اظهار کرد: دومین جشنواره کتاب سال مقاومت بینالملل اسلامی (جایزه ادبی شهید آوینی) در بخش ادبیات مستند با آثار و محصولات پربار، ارزشمند و باکیفیت مواجه شده است؛ بهگونهای که انتخاب اثر برگزیده از میان مجموع آثار کار بسیارسختی بود.
وی در این باره که «با وجود برپایی جشنواره ادبیات دفاع مقدس آیا برگزاری جشنواره ادبی شهید آوینی موازیکاری به شمار نمیآید؟» گفت: جشنواره ادبیات دفاع مقدس همچنان که از اسمش پیداست، تنها به آثار مربوط به جنگ و هشت سال دفاع مقدس میپردازد، اما جشنواره ادبی شهید آوینی به ادبیات مقاومت که دفاع مقدس، جهان اسلام و انقلاب اسلامی را شامل میشود، ارتباط دارد. بنابراین، نه تنها برگزاری این دو جشنواره موازیکاری نیست بلکه باید همکاران فعال در بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس که متولی برگزاری جشنواره ادبیات دفاع مقدس است، به برپایی هرچه بهتر جایزه شهید آوینی کمک کنند؛ چرا که این جایزه میتواند به رشد بیشتر گرایشهای ادبی حوزه ادبیات دفاع مقدس نیز کمک شایانی کند.
عضو کمیته علمی حوزه ادبیات مستند دومین جشنواره کتاب سال مقاومت بینالملل اسلامی (جایزه ادبی شهید آوینی) افزود: برگزارکنندگان جایزه ادبی شهید آوینی زحمات زیادی را برای برپایی هرچه باشکوهتر این جایزه متحمل میشوند اما متاسفانه داوران این جایزه در انتخاب تعداد بیشتری از آثار برگزیده محدودیت دارند؛ برای مثال چرا باید در یک حوزه تنها یک اثر به عنوان اثر برگزیده انتخاب شود؟ البته این به معنای نبودن حد و مرز برای تعداد آثار برگزیده نیست بلکه به معنای تجدیدنظر در تعداد آثار برگزیده است.
خسروشاهی افزود: در بخش ادبیات مستند دومین جشنواره کتاب سال مقاومت بینالملل اسلامی (جایزه ادبی شهید آوینی) با دو عنوان کتاب مواجه شدیم که نگاهی متفاوت به ادبیات مقاومت داشتند. بنابراین، انتظار داریم به چنین آثارهایی توجه ویژه شود. برای مثال در جشنواره، تنها به معرفی آنها به عنوان اثر برگزیده اکتفا نشود بلکه باید بیش از سایر آثار قدردانی و دیده شوند.
عضو کمیته علمی حوزه ادبیات مستند دومین جشنواره کتاب سال مقاومت بینالملل اسلامی (جایزه ادبی شهید آوینی) ادامه داد: شناسایی و کشف استعدادهای اهالی قلم از همان سنین کودکی باید هدف اصلی انواع جشنوارهها باشد. در جشنوارههای دانشآموزی و دانشجویی باید مکانهایی مانند خانه ادبیات انقلاب اسلامی و خانه ادبیات دفاع مقدس با هدف تعامل دانشآموزان و دانشجویان با نویسندگان و صاحبنظران این حوزهها در نظر گرفته شود تا در طول سال تجربیات خود را در اختیار آنها قرار دهند.
وی با بیان اینکه کشور ما در حوزه برگزاری جوایز ادبی خوب عمل کرده است اما متاسفانه هنوز نتوانستهایم میان این جشنوارهها وحدترویه و تعامل ایجاد کنیم تا در جهتی یکسان حرکت کنند، توضیح داد: راهاندازی پاتوقهای فرهنگی و هنری سالم در کشور که در شان و منزلت هنر ایرانی ـ اسلامی باشند، ضرورت دارد. در این صورت است که میتوان استعدادهای هنرمندان را شناسایی و میان آنها ارتباط صحیح برقرار کنیم.
خسروشاهی افزود: باید انواع جشنوارهها را از ساختار دستوری و بخشنامهای خارج کنیم. البته این به معنای نبود چارچوب و ضوابط در جشنوارهها نیست بلکه به این معناست که برگزاری جشنوارهها به جای داشتن کارایی داخلی و سازمانی و محسوب شدن به عنوان افتخاری برای یک سازمان، باید جایگاهی باشند برای رشد و تعالی هنرمندان و تولید آثار ارزشمند.
عضو کمیته علمی حوزه ادبیات مستند دومین جشنواره کتاب سال مقاومت بینالملل اسلامی (جایزه ادبی شهید آوینی) عنوان کرد: معتقدم بودجههایی وجود دارد که مدیران میتوانند با صرفهجویی در این بودجهها، میزان تولید آثار را ارتقا دهند. افزوده شدن عناوین تولیدی جدید و عناوین هنری بدیع از اهدافی به شمار میآیند که مدیران باید آنها را در برگزاری چنین جشنوارههایی در نظر داشته باشند.
چهارشنبه ۱۳ شهریور ۱۳۹۲ - ۱۰:۳۹
نظر شما