صلاحی در گفتوگو با خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، با اعلام این مطلب عنوان کرد: انتخاب مدیریت یادمان موزه و هدایای ریاست جمهوری با شخص رییس جمهوری است که رییس هیات امنای کتابخانه ملی محسوب میشود.
وی با بیان اینکه در دورههای ریاست جمهوری آیتالله علی اکبر رفسنجانی و همچنین حجتالاسلام و المسلمین محمد خاتمی ریاست این یادمانها به عهده فردی خاص گذاشته شد، گفت: به عنوان مثال بخشی از موزه هدایای ریاست جمهوری آیتالله هاشمی رفسنجانی با صلاحدید وی در تهران و بخشی در رفسنجان افتتاح شد و همچنین در دوره محمد خاتمی موزه هدایا و یادمانهای ریاست جمهوری در اردکان یزد شکل گرفت.
رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران اظهار کرد: در زمان ریاست علی اکبر اشعری و اینجانب نیز مکاتباتی درباره مدیریت مجموعه، نسخههای به جای مانده از این هدایا و مکان این یادمان از سوی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران مطرح شد تا این هدایا تحویل گرفته شود اما پاسخی دریافت نشد.
صلاحی با بیان اینکه یادمانها و اموال موزه هدایای ریاست جمهوری بخشی از خاطره تاریخی این ملت است، گفت: رفتار سیاسی و سلیقهای نباید این اموال و هدایا و مدیریت آنها را دچار مشکل کند.
وی با بیان اینکه بخشی از تجهیزات و امکانات موزه هدایا و یادمان رییس جمهوری سابق از طریق مدیریت یادمان پیش از تخلیه شدن، جابهجا شده بود، عنوان کرد: اطلاعی از این که این اموال به کجا منتقل شده ندارم اما تخلیه این هدایا و بارگیری آن به مکانی دیگر را مدیریت یادمان احمدینژاد تایید میکند.
رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران با بیان اینکه با مشاور رییس جمهوری، نهاوندیان مکاتباتی را انجام دادیم، اظهار کرد: بر اساس این مکاتبات قرار است مدیریت یادمان در سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران مورد بررسی قرار بگیرد تا روال سیاستگذاری این یادمانها در سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران انجام شود و بتوانیم به ارایه خدمات بیشتری در این زمینه بپردازیم.
صلاحی با بیان اینکه مدیریت یادمانها و موزه هدایای ریاست جمهوری به نحوه مدیریت رییس جمهوریهای مختلف بازمیگردد، گفت: تصمیمگیری درباره اسناد و یادادشتهای رییس جمهوریهای مختلف به عهده خود آنان است، به عنوان مثال یادادشتهای آیتالله رفسنجانی قرار است کتاب شود.
وی افزود: اسناد و اموال نهاد ریاست جمهوری با نظر شخصی روسای جمهور بر اساس مصلحت کشور امکان انتشار در قالب کتاب را پیدا میکنند زیرا ممکن است انتشار یک سندی بعد از ریاست جمهوری فردی به صلاح کشور نباشد و یا فرصت انتشار اسناد از سوی آنها فراهم نشده باشد.
رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران گفت: هنوز از اتمام ریاست جمهوری محمود احمدینژاد، زمان زیادی نمیگذرد و فرصت برای تبدیل این آثار به کتاب وجود دارد.
صلاحی در پاسخ به این سوال که «چرا این اموال و هدایا فهرستنویسی نشدند و یا در قالب کتابهای سندی و مصور منتشر نشدند؟» اظهار کرد: نحوه ارایه یادمانها بر اساس آییننامه سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران و همچنین درخواست رییس جمهوری، در اختیار مردم قرار میگیرد.
وی افزود: نفس تشکیل این یادمانها به معنای شناسنامهدار شدن اشیا و اموال موزه هدایا و یادمانهای روسای جمهوری است و مشخص است که این هدایا را چه کسی و در چه تاریخی داده است.
رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران عنوان کرد: با توجه به مساله خروج هدایا و یادمانهای روسای جمهوری از ساختمان سعد آباد بهتر است این اموال و اسناد فهرستنویسی و در صورت توافق برای بازدید کنندگان به نمایش گذاشته شوند.
یکشنبه ۱۰ شهریور ۱۳۹۲ - ۱۳:۵۶
نظر شما