شنبه ۹ شهریور ۱۳۹۲ - ۱۲:۰۹
چهل‌وهشتمین شماره «سرزمین من» رسید

چهل‌و‌هشتمین شماره ماهنامه ایران‌شناسی و ایرانگردی «سرزمین‌من» منتشر شد. در این شماره شناخته‌شده‌ترین آبشارهای ایران، بازپیمایی مسیر تاریخی امام رضا(ع)، بررسی یکی از ایالت‌های هخامنشی در ترکیه امروزی و همچنین پیشنهادهایی ویژه برای سفر در شهریورماه آمده است.-

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، عنوان پرونده اصلی این شماره «سرزمین‌من» که تصویر جلد این شماره را هم به خود اختصاص داده، «سرود آبشاران» است. در این مقاله شناخته‌شده‌ترین آبشارهای ایران در سراسر کشور معرفی شده و مسیرهای دسترسی به مهم‌ترین آن‌ها در اختیار خوانندگان قرار گرفته است. 

«در دامان دنا» عنوان گزارش دیگری است که در آن گزارشگر «سرزمین‌من» با سفر به پارک ملی دنا در استان کهگیلویه و بویراحمد در میان دیدنی‌های این گنجینه ملی کشور گشتی زده است و می‌گوید: «گونه‌های گیاهی این منطقه که به ثبت جهانی هم رسیده است از مجموع گونه‌های گیاهی 45 کشور جهان بیشتر است.»

«مسیر آسمانی» عنوان پرونده ویژه این شماره ماهنامه «سرزمین من» است. در این پرونده مسیر تاریخی هجرت امام هشتم در ایران، بازپیمایی شده است. حدود 1200 سال از زمانی که امام‌رضا(ع) هجرت خود را در مسیری تاریخی آغاز کرد، می‌گذرد؛ مسیری که از مدینه در عربستان آغاز و به مرو در خراسان ختم شد. شناخت بخشی از این مسیر که در ایران انجام شده و منزلگاه‌هایی که ایشان از آن‌ها گذر کرده‌، موضوع پرونده‌ای است که در این شماره آمده است. این مطلب در دو بخش تهیه و تنظیم شده است. در بخش نخست سعی شده تا این مسیر از ابتدا تا انتها بازپیمایی شود و در بخش دوم هم با عنوان «سفر رضا» بخشی از آثار تاریخی مرتبط با امام در محدوده طریق‌الرضا بررسی شده‌اند، مسیری که در فاصله ابرکوه تا طبس، مسیر کهن فارس ـ خراسان قرار دارد. 

در بخش «ایران فرهنگی» این شماره، «کامیار عبدی» ـ باستان‌شناس ـ به سراغ «کاریه» یکی از ایالت‌های کوچک هخامنشی در ترکیه امروزی رفته و بر اساس یافته‌های تاریخی، حضور هخامنشیان را در این منطقه از ترکیه امروزی و شیوه حکومت‌داری‌ در آن را بررسی کرده است. در مطلب «ترکیه و فرمانروایی ایرانیان»، از گذشته مناطقی همچون «بُدروم»، «میلاس» و «دیدیم» که امروز نام‌‌های آشنایی برای گردشگران در ترکیه به‌شمار می‌آیند، اطلاعاتی جذاب در اختیار خوانندگان قرار می‌گیرد. 
 
ماهنامه «سرزمین من» در تازه‌ترین شماره خود، هفتمین سفرنامه «اصغر عبداللهی» را منتشر کرده است. نویسنده در این سفرنامه راهی منطقه الموت شده است. سرزمینی که به قلعه «حسن صباح»‌اش معروف است و طبیعت  منحصربه‌فردی دارد. عبداللهی در این سفرنامه‌ در «سرزمین‌من»، دست به روایت تازه‌ای می‌زند و روایت داستانی را با سفرنامه در هم می‌آمیزد.

در بخش «نگارخانه» این شماره، حضور نمادین «گل و مرغ» در میان آثار نقاشان و نگارگران ایرانی و نمونه‌هایی از آن‌ها برررسی شده است. نقاشان ایرانی گل و مرغ تصویرگر عشق بلبل و گل بوده‌اند. شیوه‌ای که در آن نقاشان ایرانی نه فقط طبیعت را به تصویر کشیده‌اند بلکه گفت‌وگویی خیال‌انگیز میان عاشق و معشوق آفریده‌اند. 
 
بخش سیزدهم «کارگاه عکاسی» نوشته سردبیر مجله «سفر نشنال‌جئوگرافیک» نیز در این شماره «سرزمین من» منتشر شده ‌‌‌است. در این بخش با عنوان «چهره‌ها و ماجراجویی» به این مبحث می‌پردازد که «آدم‌ها چه نقشی در عکاسی از منظره‌های طبیعی و رودهای خروشان دارند؟» این مطلب به عکاسان علاقه‌مند می‌گوید که در عکاسی از طبیعت و حیات‌وحش چه راهکارهایی پیش روی‌آن‌هاست.

در بخش «راهنمای سفر» این شماره از مجله، پیشنهاد‌های متفاوتی برای گردش و تفریح در شهریورماه ارایه شده‌ است. در بخش «طبیعت»، مطلب «در خنکای تنگه» منتشر شده که راهنمایی است برای سفر به تنگه تماشایی زینگان در استان ایلام. در بخش «روستاگردی» نیز «سفر سنگ» عنوان مقاله‌ای است که به گشت‌وگذار در روستای بکر و دیدنی دیوزناو در استان کردستان اختصاص دارد.

علاوه بر این در بخش «میراث» این شماره، خوانندگان با مطلب «در سرزمین خورشید» برای تماشای دیدنی‌های شهر کلات راهی شمال شرقی ایران خواهند شد. «نمایشگاه شفابخش» در زیرمجموعه «موزه‌گردی» علاقه‌مندان را راهی موزه ملک می‌کند که به مناسبت هزاره نگارش کتاب قانون ابن‌سینا، نمایشگاهی مرتبط با گیاهان دارویی و ابن‌سینا برگزار کرده است. 

«سرزمین‌من» در بخش «زیارت» هم با مطلب «چراغانی امیـر» خوانندگان را راهی زیارت در بارگاه شاه‌چراغ (ع) در شهر شیراز می‌کند. 

تاکنون 47 شماره از ماهنامه ایران‌شناسی و ایران‌گردی «سرزمین‌من» منتشر شده است. شماره 48 این نشریه در 100 صفحه به سردبیری رضا مختاری و به بهای سه هزار و 500 تومان تمام رنگی و گلاسه منتشر شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها