موسسه فرهنگی هنری و انتشارات مرکز اسناد انقلاب اسلامی کتاب صوتی برخی چهرههای سیاسی کشور را که شامل گزیدهای از کتاب خاطرات آنهاست با صدای صاحب اثر منتشر میکند.-
وی افزود: این مطالب پس از تنظیم و پیش از چاپ برای تایید نهایی به این شخصیتها ارایه میشود. آنها نیز ضمن تصحیح بعضی موارد نکاتی را که فراموش کردهاند به متن میافزایند. دکتر حسن روحانی وسواس جدی در نشر تمامی آثارشان دارند. بازنویسیهایی که ایشان روی کتاب خاطراتشان انجام دادند تا حدی بود که در شناسنامه اثر به عنوان مولف معرفی شدند.
رحیمی درباره میزان استقبال مخاطبان از این کتاب به ویژه پس از انتخاب ایشان به عنوان رییس جمهوری دولت یازدهم گفت: کتاب خاطرات ایشان قبل از انتخابات نیز به دلیل تجارب گوناگونی که در حوزه فعالیتهای سیاسی و انقلاب اسلامی داشتند، در شمار کتابهای پرفروش و پر مخاطب بود پس از انتخابات نیز عدهای برای شناخت بیشتر ایشان به مطالعه این اثر تمایل پیدا کردند.
وی با اشاره به این که انتشارات مرکز اسناد تنها یکبار کتاب «خاطرات دکتر حسن روحانی» را به چاپ رسانده است، بیان کرد: موجودی این کتاب به پایان رسیده و در حال بررسی بازچاپ این اثر هستیم.
وی درباره کتاب «خاطرات علی جنتی» عنوان کرد: موجودی این کتاب هم به پایان رسیده است اما این اثر را نمیتوانیم جزو پرفروشترین آثارمان بدانیم، به عنوان یک شخصیت انقلابی این طبیعی است که سه هزار نسخه از کتاب خاطرات ایشان طی دو تا سه سال به فروش برسد.
رحیمی در پاسخ به این سوال که «آثار و خاطرات تالیفی شخصیتهای سیاسی با کتاب خاطرات آنها که از سوی مصاحبهشوندگان تاریخ شفاهی در قابل کتاب منتشر میشود، چه تقاوتهای قلمی و محتوایی دارند؟» گفت: مهمترین نکته، همت نویسنده است که تصمیم میگیرد مجموعه خاطرات خود را در قالب کتاب به رشته تحریر درآورد. در این دست از آثار نویسنده جزيیات وقایع را هم به تفصیل مینگارد و اغلب مواقع کتاب قلمی قوی و مستحکم دارد.
وی ادامه داد: در مصاحبات تاریخ شفاهی که به کمک یک گزارشگر تهیه، ضبط، تنظیم و تدوین میشود، گزارشگر به دلیل آنکه درباره سابقه این افراد و فعالیتهایشان اطلاعاتی در دست دارد، در روند مصاحبه میکوشد صاحب اثر را ملزم به یادآوری و بیان این اطلاعات کند. از این رو آثار حوزه تاریخ شفاهی با حجم و جزئیات کمتری به اصل وقایع میپردازند.
رحیمی با اشاره به این که حدود 150 کتاب از دستاوردهای تاریخ شفاهی این مرکز تاکنون ردای کتاب بر تن کردهاند، بیان کرد: این میزان نتیجه حدود یک ششم مصاحبات ماست، سایر مجموعه خاطرات گردآوری شده به دلایل گوناگونی اعم از اینکه هنوز نوبت آنها نشده است، بخشی نیز به درخواست افراد مبنی بر این که پس از دوران حیات آنها منتشر شود، پارهای از مطالب حاوی نکات محرمانه جدی است که اکنون انتشار آنها به صلاح نیست یا نیمهکاره ماندن مصاحبه، معوق ماندهاند.
وی بیان کرد: بعضی شخصیتهایی که در دولت کنونی مسوولیتهای سیاسی و اجرایی گرفتهاند، خاطراتی در این مرکز دارند که هنوز منتشر نشده است، به دلیل تشنگی جامعه برای شناخت بیشتر این افراد تصمیم داریم نشر خاطرات آنها را با سرعت بیشتری انجام دهیم.
رحیمی یکی از اصلیترین اقدامات کنونی انتشارات مرکز اسناد انقلاب اسلامی را انتشار کتاب صوتی گزیده خاطرات برخی شخصیتهای سیاسی دانست و توضیح داد: به دلیل آنکه بیان وقایع از زبان صاحب خاطرات تاثیرگذاری بیشتری بر مخاطبان دارد و با شور و هیجان بیشتری همراه است، با توافق برخی از شخصیتها که خاطرات آنها قبلا در مجموعه تاریخ شفاهی ضبط شده است، گزیده کتاب را در قالب کتاب صوتی در دست انتشار داریم.
معاون فرهنگی هنری موسسه فرهنگی هنری و انتشارات مرکز اسناد انقلاب اسلامی خاطرات ناطق نوری، آیتالله مهدوی کنی و حسین سلیمانی را که جزو نخستین محافظان امنیتی امام خمینی(ره) بود نخستین کتابهای صوتی در دست آمادهسازی این مرکز معرفی کرد.
نظر شما