یکشنبه ۷ مهر ۱۳۹۲ - ۱۶:۲۷
اثری تازه برای پژوهشگران حوزه توسعه و برنامه‌ریزی منطقه‌ای

کتاب «آینده نگاری راهبردی در برنامه ریزی و توسعه منطقه ای» اثر نادر زالی تلاشی است تا با معرفی کاربرد آینده نگاری در مطالعات برنامه ریزی و توسعه منطقه ای، زمینه ای نو در پژوهش اندیشمندان حوزه های توسعه و برنامه ریزی پدید آورد._

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، ایده اصلی این کتاب انتقال مبانی دانش آینده پژوهی و آینده نگاری و کاربرد آن در توسعه منطقه‌ای است که در آن دو حوزه مطالعات دانشگاهی با نیازهای تصمیم گیری برنامه ریزی و توسعه پیوندخورده است.

نگارنده این کتاب مي نويسد: «آینده پژوهی دانش و معرفتی است که چشم خرد مدیران را به سوی رویدادها، فرصت‌ها و مخاطرات احتمالی آینده باز نگه می‌دارد و به مدیران و سیاستمداران این امکان را می دهد که با سهولت بیشتری به آینده مطلوب خود برسند». 
وي در جایی دیگر از کتاب خود می نویسد: «با توجه به توانمندی های آینده نگاری به منزله ابزار آینده پژوهی از یک طرف و محدودیت های برنامه ریزی و توسعه منطقه ای از طرف دیگر، این کتاب قصد دارد ارتباط علمی بین دو رشته آینده پژوهی و برنامه‌ریزی منطقه‌ای را برقرار کند تا با ادغام توانمندی های این دو رشته، ضمن ارتقا سطح علمی و میزان تحقق پذیری برنامه های توسعه منطقه ای بتواند زمینه ای نو در پژوهش اندیشمندان حوزه های توسعه و برنامه ریزی پدید آورد».

این کتاب در 8 فصل تنظیم شده است. فصل نخست برای آشنایی برنامه ریزی‌ها، کلیاتی از مبانی و مفاهیم آینده نگاری را ارايه مي‌كند و به دنبال آن در فصل دوم، از الزامات و چارچوب های تبیینی آینده نگاری بحث می شود .فصل سوم، مبانی کلی موضوع محوری کتاب یعنی برنامه ریزی و توسعه منطقه ای را در بستر آینده نگاری بررسی می کند. مجموع سه فصل نخست، ترسیم ایده به کارگیری آینده نگاری و ضرورت و جایگاه آن در برنامه ریزی منطقه ای است.

در فصل چهارم، به تحلیل روش های کاربردی آینده نگاری و معرفی روش های ترکیبی مناسب در برنامه ریزی توسعه منطقه ای می پردازد. در فصل پنجم نيز از برخی تجربه های عملی در کشورهای مختلف بحث می شود و در نهایت فصل های ششم تا هشتم اين كتاب به انجام مطالعات آینده‌نگاری توسعه منطقه ای پرداخته است.

مخاطبان و پژوهشگران این حوزه، با مطالعه این کتاب و کاربست یافته های آن در برنامه ریزی منطقه ای این امکان را می یابند که به توسعه پایدار کشور و کاهش شکاف‌های منطقه ای کمک کرده که به دنبال آن در افزایش توان ایران در تولید ثروت و قدرت ملی موثر بوده و به تامین امنیت ملی منجر می شود.

نخستین چاپ کتاب «آینده نگاری راهبردی در برنامه ریزی و توسعه منطقه ای» را انتشارات پژوهشکده مطالعات راهبردی با شمارگان 3 هزار نسخه در 318 صفحه، به بهای 10 هزار تومان منتشر کرده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها