پنجشنبه ۳۱ مرداد ۱۳۹۲ - ۱۹:۱۸
شهرام‌نیا: هنوز شهروند نشده‌ایم

مسعود شهرام‌نیا، مدیر مسوول نشر شهر در مراسم رونمایی از کتاب مجموعه مقالات «بازنمایی فضاهای شهری در هنر و ادبیات» گفت که ما کماکان در مرحله گذار به شهر مدرن هستیم و هنوز به طور کامل و به معنای درست کلمه شهروند نشده‌ایم و انتشار کتاب‌ها و برگزاری همایش‌هایی چون «بازنمایی...» در راستای بهبود این امر کمک شایانی خواهد کرد.-

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، مراسم رونمایی از کتاب مجموعه مقالات «بازنمایی فضاهای شهری در هنر و ادبیات» عصر چهارشنبه 30 مرداد، در تالار امیرخانی خانه هنرمندان ایران با حضور سید مسعود شهرام‌نیا، مدیر مسوول نشر شهر، بهمن نامورمطلق، مدرس دانشگاه، معاون پژوهشی و آموزشی خانه هنرمندان ایران و گردآورنده کتاب، پیروز حناچی و چند تن از نویسندگان مقالات کتاب چون مریم لاری، افسانه کامران و سید ابوالحسن ریاضی برگزار شد. 

مدیر مسوول نشر شهر، در این مراسم گفت: شرایط کنونی ما نشان می‌دهد که ما کماکان در حال گذار به یک شهر مدرن و پویا هستیم و بر این اساس باید گفت که ما هنوز به معنای درست کلمه شهروند یا «سیتی زن» نشده‌ایم. 

سید مسعود شهرام‌نیا افزود: مطالعاتی از نوع «بازنمایی فضاهای شهری در هنر و ادبیات» با رویکردهای چون نشانه‌شناسی و همچنین مباحث حوزه‌های مختلف علوم اجتماعی در راستای رسیدن به شهروندی درست، کمک شایانی خواهد کرد. 

وی در ادامه اظهار کرد: همایش «بازنمایی فضاهای شهری در هنر و ادبیات» نقطه آغازی خوب و مناسب برای شروع مباحث فرهنگ شهری و شهرنشینی است. برای تاثیر گذاشتن بر این مقوله ما هنوز حرف‌های بسیاری برای گفتن داریم. 

شهرام‌نیا در پایان سخنرانی خود از آمادگی نشر شهر برای پشتیبانی از تحقیقات و پژوهش‌ها در راستای مطالعات شهری و شهرنشینی خبر داد. 

بهمن نامورمطلق دیگر سخنران این مراسم گفت: هدف اصلی ما از برگزاری همایش «بازنمایی فضاهای شهری در هنر و ادبیات» یک همایش میان‌رشته‌ای بود تا از حوزه‌های گوناگون هنر به عنوان مثال سینما، تئاتر، هنرهای تجسمی تا معماران و شهرسازان در موارد مختلف شهری، مطالعه و هم‌اندیشی کرده و در نهایت شرح دهند که شرح چگونه بازنمایی شده است؟ و یا هنرمندان و نویسندگان شهر را چگونه می‌بینند؟ 

وی افزود: این همایش به خوبی و از نظر آکادمیک با کیفیتی درخور برگزار شد و به دلیل کیفیت بالای مقالات ارایه شده و همچنین نبودن منابع تخصصی مشابه برای دانشجویان و یا دیگر پژوهشگران تصمیم گرفتیم که مجموعه مقالات را در چند جلد منتشر کنیم. 

معاون پژوهشی و آموزشی خانه هنرمندان در ادامه با اشاره به تنوع موضوع و رویکرد در مقاله‌های ارسالی به این همایش گفت: مقالات ارسال شده به این همایش در انواع هنرها بوده و نویسندگان برای نگارش از رویکردهای مختلف چون رویکردهای نشانه‌شناختی و پسااستعماری استفاده کرده بودند. 

نامورمطلق همچنین به کمیت مقالات ارایه شده به این همایش اشاره کرد: تعداد و حجم مقالات ارسال شده به این همایش بسیار زیاد بود و ما ناچار شدیم که مقالات برگزیده را در چند جلد منتشر کنیم که کتاب حاضر نخستین مجلد آن است. 

این عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی در ادامه به همایش‌های مشابه همایش «بازنمایی...» اشاره کرد و گفت:‌ با توجه به استقبال مناسب و بسیار از این همایش و کتاب آن، قصد داریم همایش‌های آینده را به صورت تخصصی‌تر برگزار کنیم. به عنوان مثال همایش‌های آینده در این موضوعات خواهد بود: «همایش بازنمایی فضاهای شهری در سینما» و دیگر مواردی از این دست. 

بهمن نامورمطلق در پایان از سازمان زیباسازی شهر تهران و همچنین سید مسعود شهرام‌نیا، مدیر مسوول نشر شهر به دلیل حمایت از همایش و همچنین انتشار کتاب مذکور تشکر کرد. 

همچنین پیروز حناچی، محقق و مدرس دانشگاه، به عنوان دیگر سخنران این افتتاحیه گفت: عنوان مقاله من در این همایش و بالطبع در این کتاب «لاله‌زار، بازخوانی قصه یک خیابان در ادبیات معاصر» بود. بسیاری از کشورهای اروپایی، روی مکان‌ها و یا خیابان‌هایی که خاطرات جمعی مردم آن شهر و یا کشور را در خود نهفته دارد، حساسیت ویژه‌ای داشته و آن را تبدیل به خیابانی خاص می‌کنند. 

وی افزود: من نیز سعی کردم برای خیابان لاله‌زار این مساله را نشان دهم. خیابانی لاله‌زار محل ورود مدرنیته به ایران است و بخش مهمی از خاطرات جمعی مردم تهران را در خود نهفته دارد. 

حناچی در بخش دیگری از سخنان خود به اهمیت خیابان لاله‌زار اشاره کرد و گفت: خیابان لاله‌زار تهران در کشورهای عربی و بین مردم آن‌جا نیز از اهمیت خاصی برخوردار است. جالب است که بسیاری از شاعران عرب درباره خیابان لاله‌زار شعر سروده و آرزو داشتند که در آن خیابان قدم بزنند. 

حناچی گفت: در این مقاله من ثابت کردم که خیابان لاله‌زار بعد از کودتای 28 مرداد، به لحاظ فرهنگی ساقط شد.
 
کتاب مجموعه مقالات سمینار «بازنمایی فضاهای شهری در هنر و ادبیات» به کوشش بهمن نامورمطلق، با شمارگان سه هزار نسخه، 478 صفحه و بهای 20 هزار تومان از سوی موسسه نشر شهر روانه کتابفروشی‌ها شده است.

سمینار یکروزه «بازنمایی فضاهای شهری در هنر و ادبیات» اواخر تیر سال گذشته (1391) با دبیری بهمن نامورمطلق در خانه هنرمندان ایران برگزار شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط