به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، «فیه ما فیه» یا مقالات مولانا مجموعه تقریرات جلالالدین محمد بلخی است که پسرش سلطان ولد یا یکی از مریدان آنها را یادداشت کرده و احتمالا تدوین آن نیز پس از وفات مولانا انجام گرفته است.
بسیاری از ادیبان و اندیشمندان ادب فارسی در دوران معاصر به شرح، تصحیح و تعلیق «فیه ما فیه» اقدام کردهاند و همچنین گزیده و تلخیصهای بسیاری نیز از آن صورت گرفته است تا برای عموم مخاطبان در همه شرایط سنی مناسب خواندن و مطالعه باشد. از میان این جمع میتوان به استاد مرحوم بدیع الزمان فروزانفر، جعفر مدرس صادقی و کریم زمانی اشاره کرد.
حسین محی الدین الهی قمشهای نیز از جمله مصححان شارحان «فیه ما فیه» در زمان حال است.
الهی قمشهای در بخشی از پیشگفتار خود بر این اثر نوشته است: «فیه مافیه، که مجموعه گفتارهای شگفت و شیرین مولاناست، چهره مهربان او را نشان میدهد که بر پوست تختی نشسته و با دیده شفقت در حاضران نظر میکند و از صمیم جان ایشان را فرا میخواند که: «بیا! آخر تا چند بیگانهای /در میان تشویشها و سوادها؟». فیه مافیه با زبانی بیتکلف و پیراسته از زیورهای صوری، همان معانی مثنوی و دیوان شمس را، که قصه عشق مجنون و حدیث راه پُر خون است، باز میگوید؛ و مهمترین خصلت آن القای حضور گوینده در پیش خواننده است، چنانکه گویی صدای مولانا را میشنود و صدق و صفا و گرمی نفس او را احساس میکند.»
نخستین چاپ این کتاب در سال 1366 از سوی انتشارات علمی و فرهنگی در دسترس مخاطبان قرار گرفته بود.
چاپ سیزدهم گزیده «فیه ما فیه؛ مقالات مولانا» با تلخیص و شرح حسین محیالدین الهی قمشهای با شمارگان هزار نسخه، 361 صفحه و بهای 14 هزار و 500 تومان از سوی شرکت انتشارات علمی و فرهنگی روانه کتابفروشیها شد.
شنبه ۲۶ مرداد ۱۳۹۲ - ۱۵:۱۵
نظر شما