چهارشنبه ۲۳ مرداد ۱۳۹۲ - ۱۴:۲۸
توسعه هنر مقاومت نیازمند سیاستگذاری جدی مدیران است

مدیر کار گروه بخش هنر دومین جایزه ادبی شهید آوینی تعداد آثار بررسی شده در این گروه را 10 اثر عنوان کرد و گفت: وجود کاستی‌ کتاب در زمینه هنر مقاومت، به سیاستگذاری‌های غلط در این حوزه باز می‌گردد. جدیت در تولید آثار هنری این حوزه باید از سوی مدیران سیاستگذاری تبیین شود.-

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، مجید سرسنگی، مدیر کار گروه بخش هنر دومین کتاب سال مقاومت بین‌الملل اسلامی(جایزه ادبی شهید آوینی) به ستاد خبری این جایزه ادبی گفت: هیات شناسایی و انتخاب کتاب با موضوع هنر مقاومت در دومین دوره برگزاری این جشنواره 10 اثر را شناسایی و به کارگروه هنر ارجاع داده‌اند. شناسایی آثار در این بخش ادامه دارد و تا دو هفته آینده، اثر برتر توسط داوران مشخص می‌شود.

وی افزود: کتاب‌های که با موضوع هنر مقاومت در اختیار کارگروه هنر قرار گرفته‌اند، بیشتر به هنر‌های تجسمی و عکس اختصاص دارند و کمتر اثری به موضوع نقاشی، ‌گرافیک، خوشنویسی، هنرهای نمایشی، سینما، تئاتر و موسیقی پرداخته است.

سرسنگی در پاسخ به سوالی درباره چرایی تولید پایین کتاب با موضوع هنرمقاومت گفت: کم کاری در حوزه هنر مقاومت مساله‌ای عمومی در فضای هنری کشور است و هنرمندان کمتر اثری منطبق با ارزش‌های جامعه خلق می‌کنند. به همین دلیل تعداد این آثار در حوزه هنر انگشت‌شمار است و از نظر کیفی هم قابل توجه نیست.

وی ادامه داد: وجود این کاستی‌ها به سیاستگذاری‌های اشتباه در حوزه هنر باز می‌گردد و ارتباطی به مساله بودجه ندارد زیرا هر سال برای دیگر موضوعات هنری آثار بسیاری تولید می‌شوند اما نبود سیاستگذاری درست در این زمینه باعث شد تا هنرمندان با مقوله هنر مقاومت به‌صورت جدی مواجه نشوند و این جدیت در تولید آثار هنری حوزه مقاومت باید از سوی مدیران تبیین شود.

سرسنگی افزود: پیشنهاد ما به مدیران و مسوولان فرهنگی ایجاد برنامه‌ریزی و سرمایه‌گذاری کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت برای هنر مقاومت و در نظر گرفتن جایگاه ویژه برای این شاخه از هنر در کشور است.

مدیر کار گروه هنر ادامه داد: مساله دیگری که باید به آن توجه داشت شناساندن حوزه مقاومت به هنرمندان است. مانند اقدامی که برای هنرمندان حوزه دفاع‌مقدس انجام شد. رخ داد. برخی از این افراد فضای جنگ تحمیلی عراق علیه ایران را تجربه نکرده بودند اما به دلیل برنامه‌ریزی متولیان فرهنگی برای معرفی آن به هنرمندان، زمینه خلق آثار فراهم شد. این اتفاق باید برای هنر مقاومت هم رخ دهد و مدیران فرهنگی از آن حمایت کنند.

وی درباره تاثیر بین‌المللی شدن این کنگره بر هنر مقاومت تصریح کرد: جایزه ادبی شهید آوینی بر همه ارکان و ساختار کشور تاثیر‌گذار است و در طول یک دوره برگزاری خود هم تاثیر عمیقی بر بدنه هنر داشته است. اضافه شدن بخش بین‌الملل به جایزه ادبی شهید آوینی باعث انتقال تجربیات هنرمندان، آشنایی با روال و جریان مقاومت در دیگر کشور‌ها و نگاه جدی‌تری به مقوله کتاب خواهد شد.

دومین کتاب سال مقاومت(جایزه ادبی شهید آوینی) مهرماه سال جاری (1392) در تهران برگزار می‌شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها