به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، به نقل از روابط عمومی انتشارات سروش، کتاب حاضر مجموعه مقالات چاپ شده و چاپ نشدهای از خسرو فرشیدورد، مدرس فقید زبان فارسی درباره «فعل» است که انتشارات سروش برای نخستین بار آن را در سال 1383 و در قالب کتابی مستقل منتشر کرد.
«کلیاتی درباره زبان»، «زبان شناسی و دستور زبان»، «کلیاتی درباره دستور زبان فارسی»، «گفتارهایی درباره فعل و گروه فعلی»، «کلیاتی درباره تحوّل فعل در فارسی دری»، «گفتارهایی درباره فعل و تحول آن» و «کلیاتی درباره فعلهای مرکب و گروههای فعلی ترجمهای معاصر» از فصلهای مختلف این کتاب است.
خسرو فرشیدورد راه رهایی از معضلات زبان فارسی و رفع موانع پیشرفت این زبان را پخش و رواج خط صحیح و زبان و شعر فصیح امروز از راه کتابهای درسی و سپس بالا بردن سطح نگارش دانش آموزان و روزنامهنویسان و گویندگان صداوسیما و مردم به طور عام، میدانست و در کتابهایش و از جمله در این کتاب به این مساله توجه نشان داده است.
چاپ دوم کتاب «فعل و گروه فعلی و تحول آن در زبان فارسی» ترجمه و تالیف خسرو فرشیدورد با شمارگان هزار نسخه، 686 صفحه و بهای 25 هزار تومان از سوی انتشارات سروش روانه کتابفروشیها شده است.
این کتاب برای نخستین بار در سال 1383 با بهای پنج هزار و 800 تومان از سوی انتشارات سروش منتشر شده بود.
خسرو فرشیدورد 1388 – 1308، شاعر، محقق و استاد زبان و ادبیات فارسی بود. موضوع پایاننامه دکتری فرشیدورد «قید در زبان فارسی و مقایسه آن با قیود عربی و فرانسه و انگلیسی» بود که از آن در سال 1342 در دانشگاه تهران، دفاع کرد.
این مدرس برجسته و فقید ادبیات از سال 1343 به تدریس در دانشگاه اصفهان مشغول و از سال 1347 نیز در دانشگاه تهران به تدریس در رشته دستور زبان فارسی و نقد شعر و متون فارسی پرداخت و تا هنگام بازنشستگی مدرس دانشگاه تهران بود.
تخصص اصلی خسرو فرشیدورد در زمینه دستور زبان و نگارش فارسی بود، اما در نقد ادبی و سبکشناسی نیز نظریاتی خاص داشت. او همچنین به زبانهای عربی و فرانسوی تسلط کامل و با زبانهای انگلیسی، پهلوی، اوستا و فارسی باستان نیز آشنایی کافی داشت.
از دیگر تالیفات منتشر شده فرشیدورد میتوان به «جمله و تحول آن در زبان فارسی»، «دستور مختصر تاریخی زبان فارسی»،«مجموعه مقالاتی پیرامون ترجمه»، «دستور مفصل امروز بر پایه زبانشناسی جدید»، «دستوری برای واژهسازی: ترکیب و اشتقاق در زبان فارسی، ترکیب و تحول آن در زبان فارسی»، «تاریخ مختصر زبان فارسی از آغاز تا کنون» و «عربی در فارسی» اشاره کرد.
یکشنبه ۱۳ مرداد ۱۳۹۲ - ۱۲:۳۵
نظر شما