چهارشنبه ۹ مرداد ۱۳۹۲ - ۱۱:۲۴
«چشمهایت دلیل جاذبه‌اند» به چاپ دوم رسید

«چشمهایت دلیل جاذبه‌اند» سروده بهروز آورزمان امسال(1392) از سوی انتشارات هزاره ققنوس با مقدمه‌ای از حمیدرضا شکارسری به چاپ دوم رسید. به باور شکارسری در این مقدمه، غزل امروز باید با بوطیقای نوشته و نانوشته‌اش بستیزد تا در کسوت شعر امروز درآید و در همان ساختار عروضی‌اش باید زبان و بیانی نو را به کار گیرد.-

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، در ابتدای مقدمه کتاب آمده است: «چرا غزل سرودن در روزگار ما سخت است و پر خطر؟ سخت است و پر خطر چون: غزل امروز بلافاصله در ویترینی قرار می‌گیرد که در آن غزل غول‌هایی چون سعید و حافظ و صائب و... می‌درخشند. غزل امروز باید با بوطیقای نوشته و نانوشته‌اش بستیزد تا در کسوت شعر امروز درآید. غزل امروز در همان ساختار عروضی‌اش باید زبان و بیانی نو را به کار گیرد تا بتواند جهان معاصر را انعکاس دهد یا بازآفرینی کند. پس غزل‌سرای امروز دو راه پیش پای خود می‌بیند: یا قید غزل امروز را می‌زند، و به شیوه قدما قلم می‌زند. آن‌گاه در ویترین پر تلالو و پر درخشش غزل سنتی فارسی در غبار بی رحم روزگار برای همیشه دفن خواهد شد. و یا این که با زبان و بیانی نو اما به ناچار در همان ساختار(یا همراه با ساختار شکنی رایج این سال‌ها) آشنا با جای‌گزینی عناصری تازه به جای عناصر بوطیقایی منجمدی که در تاریخ ادبیات بر غزل تحمیل کرده، تلاش کند به انعکاس و بازآفرینی جهان معاصر بپردازد.»

در بخشی از غزل اول این کتاب آمده است: «ساحل همان و موج همان موج سابق/ این دل هنوز هم که هنوز است عاشق است/ لیلا دلی دوباره به دریای ما بزن/ این‌جا همان جزیره مجنون سابق است/ داغ تو بر جبین غزل نشسته است/ این هم گواه، قافیه من شقایق است!» 

این کتاب شامل 30 غزل و 12 رباعی است. «لیلا»، «مشتری»، «بی پناه»، «خاطرات پریشان»، «عطر نان»، «ظهر روز دهم»، «قهوه ترک» و... نام غزل‌های این مجموعه‌اند. 

«چشمهایت دلیل جاذبه‌اند» امسال(1392) با شمارگان هزار و 100 نسخه و با قیمت سه هزار و 800 تومان از سوی انتشارات هزاره ققنوس به چاپ دوم رسید.

این کتاب در سال 1390 منتشر شد.

از این شاعر در سال 88 مجموعه شعر «میوه ممنوع» از سوی انتشارات فصل پنجم به چاپ رسیده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها