در حالی که حدود یک هفته از مفقود شدن سه کوهنورد ایرانی در جریان بازگشت از فتح قله برودپیک پاکستان میگذرد، مدیر روابط عمومی فدراسیون کوهنوردی و صعودهای ورزشی از حمایت مشروط این فدراسیون از کتاب «برودپیک؛ رویای صعود» خبر داد.-
وی ادامه داد: محمدحسن نجاریان، مولف کتاب برودپیک، عضوی از خانواده کوهنوردی ایران به شمار میآید که سالها در تیم ملی کشورمان حضور داشته است و به یقین در صورتی که کتابش مورد تایید کارشناسان فدراسیون قرار بگیرد، با خرید چندین نسخه از کتاب «برودپیک:رویای صعود» از این اثر مکتوب و مولف آن حمایت خواهیم کرد.
وی افزود: البته روال کار ما این است که ناشر یا نویسنده دستکم یک جلد از کتابش را در اختیار فدراسیون قرار دهد و در صورتی که این اتفاق برای کتاب نجاریان هم میافتاد، فدراسیون کوهنوردی همزمان با انتشار «برودپیک: رویای صعود» از آن حمایت میکرد.
مدیر روابط عمومی فدراسیون کوهنوردی و صعودهای ورزشی با بیان اینکه هیچ خبر جدیدی از سه کوهنورد تیم آرش به دستمان نرسیده است، افزود: آموزش، دغدغه همیشگی فدراسیون بوده است و ما همیشه در حال هشدار دادن بودهایم. کمیسیون بررسی حوادث کوهنوردی به زودی در فدراسیون تشکیل جلسه خواهد داد و گزارش کامل تیم آرش از حادثه برودپیک در این جلسه بررسی خواهد شد.
به گفته رضایی، زمان دقیق برگزاری جلسه این کمیسیون متعاقباً از سوی فدارسیون کوهنوردی و صعودهای ورزشی اعلام خواهد شد.
نکته قابل تذکر اینکه آيدين بزرگي، مجتبي جراحي و پويا كيوان، اعضای تيم کوهنوردی آرش تهران، ۲۵ تيرماه پس از صعود به قله هشت هزار و ۴۸ متري برودپيك پاكستان، راه بازگشت را گم کردند و دچار حادثه شدند. غلامرضا حقبین، پیشکسوت کوهنوردی و نویسنده کتاب «راههای صعود به قلل دنا» هم توجه نکردن به کتابهایی مانند کتاب برودپیک را که در زمینه آموزش کوهنوردان برای صعود به قلل بالای هشت هزار متر منتشر شدهاند، مهمترین دلیل پیش آمدن اتفاقاتی مانند حادثه برودپیک دانست.
وی در این باره توضیح داد: بروز حادثه برای کوهنوردان دو علت اصلی دارد که یکی شرایط جوی و محیطی مناطق کوهستانی است و دیگری، آشنا نبودن با مختصات جغرافیایی چنین مناطقی. وقتی آیدین بزرگی (یکی از سه کوهنورد گمشده تیم آرش) شامگاه شنبه (29 تیر) تماس میگیرد و از سلامت خود و دو کوهنورد دیگر خبر میدهد، بر اساس اطلاعات «جی پی اس» و تلفن ماهوارهای مشخص میشود که تیم آرش گردنه بين قله اصلي و فرعي را با گردنه كمپ سوم و قله فرعي اشتباه گرفتهاند. در صورتی که این کوهنوردان روی مختصات جغرافیایی قله برودپیک مطالعه میکردند، بدون شک این حادثه به وجود نمیآمد.
کتاب «برودپیک؛ رویای صعود» سال 1389 از سوی نشر بامداد کتاب به قلم محمدحسن نجاریان منتشر شده است.
نظر شما