به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)،شرفشاهی با اشاره به اینکه کتاب مذکور شامل یک دیباچه و 12 داستان است گفت: ضرورت ایجاد ارتباط پویاتر و مؤثرتر با نسل امروز و مردمی که نیاز دارند با آنها از قالبهای هوشمندانهتری سخن گفته شود و همچنین نیاز علما، انگیزه نوشتن کتابهایی در مورد پیامبر(ص) است؛ بنابراین میبایست تغییری در بیان روایتهای مردم ایجاد شود. شخصیتهایی مانند شهید مطهری، شهید دستغیب و استاد محمود حکیم با شکل داستانی و ساده نویسی احادیث کوشیدهاند تا احادیث و روایتها را با زندگی مردم بیشتر عجین کنند.
سراینده مجموعه شعر «زلال بیکران» افزود: از دیگر سو شاهد این واقعیت هستیم که گروهی در روزگار ما درصدد هستند تا با استفاده از ابزار هنر و ادبیات به شخصیت پیامبر اکرم(ص) جسارت کنند. این دو مساله انگیزه اغلب نویسندگان در نوشتن داستان با موضوع پیامبر(ص) و انگیزه اصلی من در خلق این اثر بود.
شرفشاهی تصریح کرد: نکته دیگر بیان فرازهایی است که به زندگی انسان امروزی ربط پیدا میکند و در اغلب داستانهایی که درباره پیامبر(ص) نوشته میشود، کمتر به آنها پرداخته شده است.
شرفشاهی در پاسخ به این پرسش که «چرا گاهی در تولیدات فرهنگی، مذهبی ما خارجیها فیلم و سریال میسازند و برخی آثارمان را به خودمان میشناسانند؟» گفت: موضوع به ضعف مدیریت فرهنگی جامعه ما برمیگردد. غالبا اشخاصی در محور این نوع مدیریتها حضور دارند که دارای اشراف و دغدغه کافی در این زمینه نیستند.
این نویسنده خاطرنشان کرد: به رغم صرف بودجههای گزاف و وجود نهادها، سازمانها و دستگاههای متعدد که خود را متولی و مدعی فرهنگ به شمار میآورند، متأسفانه بازده مناسبی در این زمینه دیده نمیشود و اگر هم تلاشهایی صورت میگیرد، بیشتر به احساس تعهد و التزامهای اشخاصی برمیگردد که خارج از این مجموعهها حضور دارند و جای دریغ دارد که گفته شود، غالباً هیچ گونه حمایتی هم از این تلاشها صورت نمیپذیرد.
وی به داستانهایی که در صدر اسلام درباره پیامبر و اسلام نوشته میشد اشاره کرد و افزود: در صدر اسلام روایتهایی که از سوی برخی از صحابه نزدیک به پیامبر به رشته نگارش درآمده است، بیشتر به تاریخنگاری شبیهند و در آنها از عناصر داستانی کمتر اثری دیده میشود. به همین لحاظ بسیاری از احادیث و روایات در شکل خود بسیار کوتاه و موجز نوشته شدهاند و در دورههای بعد به تدریج اشخاصی ظهور کردهاند که کوشیدهاند تا این آثار را با کیفیت مطلوبتری ارایه کنند.
شرفشاهی در بخشی از مقدمه کتاب نوشته است: «سخن گفتن از پیامبر رحمت سعادتی است بیکران و گفتن و نوشتن از آن حضرت هیچگاه تمامی نخواهد داشت. این مجموعه گزیدهای از داستانهایی است که با الهام از زندگانی پر بار آن حضرت به رشته تحریر درآمده و پیش از این در سالهای دور و نزدیک در نشریات مختلف چاپ و منتشر شده است.
در روزگاری که خفاشان دخمههای تباهی و پلیدی از نور مقدس آن حضرت در هراسند و هر از چند گاهی میکوشند تا با جسارت به ساحت مقدس و ملکوتی ایشان به خیال خام خویش از عظمت و محبوبیت آن حضرت بکاهند، لزوم آفرینش آثار ادبی و هنری در این زمینه بیش از هر زمان دیگر احساس میشود.»
وحدت آینه، رسول نور، بهار وصل، اندوه بزرگ، منزلت آسمانی، اوج، قویترین، تجلی مهر، محبوب کودکان، در میدان سوارکاری، امانت بزرگ و پس از پیامبر، نام دوازده داستان این مجموعه است.
در بخشی از داستان «رسول نور» میخوانیم: «شب سرشار از سکوت و آرامش بود و بر مخمل سیاه آسمان ستارهها آنچنان درشت به نظر میرسیدند که گویی از هر زمان دیگری به زمین نزدیکتر شدهاند.
در پایین کوه، شهر مکه با چراغهای اندکی که سوسو میزد، هویدا بود و همین منظره حکایت از آن داشت که مردم شهر، خسته از کار روزانه، تن به خواب سپردهاند. بر فراز کوه اما مردی چهل ساله غرق در اندیشههای بلند خویش بود و چشمهایش با خواب بیگانه.
او بارها به تنهایی به این نقطه از کوه صعود کرده بود و در کنار غار کوچکی به نام «حرا» که یک نفر بیشتر در آن جا نمیگرفت، برای خود خلوتی آسمانی فراهم کرده بود.»
«اوج» در 101 صفحه، با شمارگان هزار و 200 نسخه و قیمت چهار هزار و 900 تومان، امسال(1392) از سوی انتشارات تجلی مهر منتشر شده است.
پنجشنبه ۱۰ مرداد ۱۳۹۲ - ۱۱:۳۰
نظر شما