علی امینی، بررسی این آثار را بر عهده چهار داور عنوان کرد و افزود: محور اصلی بررسی آثار در این گروه، بیداری اسلامی است اما در برخی موارد کتابهایی به بیداری اسلامی در یک کشور، مانند بیداری اسلامی در مصر یا بیداری اسلامی در تونس پرداختهاند.
امینی افزود: دیدگاه متفاوت نویسندگان به بیداری اسلامی در این کتابها بارز است و مولفان تهدیدها، فرصتها و ظرفیتهای جهان اسلام برای مقابله با غرب و نیز مبارزه با استکبار جهانی را مطرح کردهاند.
وی بیشترین آثار پرداخته شده به موضوع بیداری اسلامی را مربوط به کشور مصر دانست و گفت: مصر بزرگترین و سیاسیترین کشور جهان عرب است و سابقه تاریخی بیشتری نسبت به دیگر کشورهای مهم جهان عرب مانند عربستان و یمن دارد. به دلیل همین اهمیت نویسندگان در آثار خود بیشتر کشور مصر را محور مطالعه قرار دادهاند و تاثیر تحولات مصر را بر دیگر کشورهای عربی بررسی کردهاند. مولفان همچنین در بررسی آثار ریشه بیداری اسلامی در جهان را تحت تاثیر نهضت امام خمینی (ره) و اندیشههای ایشان میدادند.
امینی افزود: بررسی کلی نشان میدهد که آثار تالیفی بیشترین تعداد کتاب این گروه را تشکیل میدهند و کمتر کتابی با نگاه پژوهشی نوشته شده است.
انتخاب کتاب سال مقاومت بینالملل اسلامی (جایزه ادبی شهید آوینی)، مهرماه سال جاری در تهران به کار خود پایان میدهد.
نظر شما