یکشنبه ۶ مرداد ۱۳۹۲ - ۱۳:۵۵
ترجمه «تولید انرژی در مناطق بیابانی» در ویترین کتابفروشی‌ها

کتاب «تولید انرژی در مناطق بیابانی» نوشته کیچی کوموتو و همکاران با تاکید بر ویژگی‌های سامانه‌های فتوولتائیک بزرگ مقیاس در سازمان جهانی انرژی منتشر شد.-

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، کتاب حاضر بر ویژگی‌های اصلی سامانه‌های فتوولتائیک متمرکز است که می‌توان مهم‌ترین آن‌ها را جنبه‌های فنی، اجتماعی‌، اقتصادی و زیست‌محیطی دانست. این کتاب با چنین رویکردی می‌تواند مرجع مناسبی برای تصمیم‌گیری در مورد پروژه‌های اینچنینی در آینده باشد.

سامانه‌های بزرگ مقیاس فتوولتائیک، پتانسیل بالایی برای حل معضلات جهان دارند زیرا میزان قابل توجهی نیرو بدون انتشار گازهای گلخانه‌ای تولید می‌کنند و به نظر می‌رسد که راه حل مناسبی برای غلبه بر تغییرات اقلیمی و معضلات انرژی باشند.

کتاب «تولید انرژی در مناطق بیابانی» در 14 فصل از سوی کیچی کوموتو و همکارانش تدوین و دکتر محمد جعفری، استاد دانشگاه تهران، دکتر مهدی اشجعی، استاد دانشکده مکانیک دانشگاه تهران و مهندس مسعود جعفری شلمزاری به‌طور مشترک آن‌را ترجمه کرده‌اند.

در فصل نخست، مفهوم یک سامانه فتوولتائیک بزرگ مقیاس به مخاطب معرفی شده است. سناریوی ترکیبی تکامل شبکه، روش ایجاد پروژه به صورت گام به گام و پتانسیل موجود برای استفاده از سامانه‌های بزرگ مقیاس فتوولتائیک مباحث مقدماتی مطرح شده در این فصلند.

فصل دوم کتاب مساله جهانی انرژی و مسایل زیست‌محیطی را مطرح می‌کند. در این فصل با موضوعاتی همچون روند تغییر در انتشار گازهای گلخانه‌ای، تاثیرات تغییر اقلیم و سیاست‌های کاهش تاثیرات تغییر اقلیم، بیابان‌زایی، زیست‌بوم و مبحث انرژی‌های تجدید‌پذیر آشنا می‌شویم.

فصل های سوم و چهارم کتاب به «انرژی فتوولتائیک و سایر گزینه‌‌ها» و «ملاحظات اقتصادی‌-‌اجتماعی» اختصاص یافته است. فواید بالقوه و جوانب اقتصادی‌-‌اجتماعی، توسعه جوامع نواحی بیابانی، گزینه‌های انتقال انرژی و توسعه کشاورزی به وسیله سامانه‌های فتوولتائیک برخی از موارد مطرح شده در فصل چهارم کتاب را شامل می‌شوند.

مباحث فصل پنجم پیرامون جوانب مالی و تامین اعتبار برای سامانه‌های بزرگ مقیاس فتوولتائیک تنظیم شده و در فصل ششم روندهای کنونی و آینده فناوری فتوولتائیک بررسی شده است.

فصل هفتم به فناوری نصب سامانه‌های فتوولتائیک با مقیاس مگاوات پرداخته و موضوعاتی همچون پیشرفت‌های اخیر در مورد سامانه‌های فتوولتائیک مگاواتی و ساختار آرایه‌ها، کار عمرانی و زیربناها را بررسی کرده است.

در فصل هشتم پیشرفت‌های فنی آینده در سامانه‌های بزرگ مقیاس فتوولتائیک معرفی و در نهمین فصل کتاب تاثیرات بوم‌شناختی و زیست‌محیطی این سامانه‌ها واکاوی شده است.

فصل دهم به تجزیه و تحلیل پتانسیل جهانی پیرامون موضوع سامانه‌های بزرگ مقیاس فتوولتائیک پرداخته است. در فصل یازدهم نیز یک تحقیق موردی در بیابان و کشورهای مورد تحقیق از سوی نویسندگان کتاب مورد بررسی و تحلیل قرار گرفته است. فصل دوازدهم نیز به بررسی یک تحقیق موردی در بیابان گوبی و نواحی احتمالی برای تاسیس سامانه‌ای خورشیدی در بیابان گوبی اختصاص دارد.

در فصل سیزدهم بحث ره‌نگاشت سامانه‌های بزرگ مقیاس فتوولتائیک مطرح شده است. جهت‌گیری‌های سده 21، سناریوهای فرض‌شده در مورد فناوری‌های اصلی و ره‌نگاشت پیشنهادی برای سامانه‌های بزرگ مقیاس، موضوعات محوری مورد بحث در این فصل از کتاب را شامل می‌شوند.

در فصل پایانی کتاب «تولید انرژی در مناطق بیابانی» مباحث مطرح شده در فصل‌های پیشین جمع‌بندی و پس از نتیجه‌گیری پیشنهاداتی ارایه شده است.

نخستین چاپ کتاب «تولید انرژی در مناطق بیابانی» با شمارگان یک‌هزار نسخه در 439 صفحه و به بهای 17 هزار تومان از سوی انتشارات دانشگاه تهران روانه بازار کتاب شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها