دومین نشست علمی «بررسی گذشته و آینده میراث فرهنگی و باستانشناسی» با حضور استادان و کارشناسان حوزههای باستانشناسی و میراث فرهنگی، سهشنبه (یکم مردادماه) برگزار میشود. در این نشست افزونبر مرور وضعیت گذشته میراث فرهنگی، دیدگاههای جدید نیز ارایه خواهد شد.-
در این نشست ناصر نوروززادهچگینی، باستانشناس و کارشناس پیشکسوت میراث فرهنگی و عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی، حکمتالله ملاصالحی، دانشیار دانشگاه تهران و سردبیر مجله باستانشناسی، جلیل گلشن، معاون پژوهشی اسبق سازمان میراث فرهنگی و مدیر اسبق موزه ملی ایران و سیاوش صابری، مدیرکل پیشین دفتر حفظ و احیاء بناها و محوطههای تاریخی، سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، ضمن مرور وضعیت یک دهه گذشته میراث فرهنگی کشور دیدگاههای خود را درباره اهمیت میراث فرهنگی و چشمانداز آینده این حوزه بیان میکنند.
در متن دعوتنامه این نشست آمده است: «تشکیلات سازمان میراث فرهنگی در دهههای گذشته چنانکه باید در برآوردن اهداف بنیادین این سازمان موفق نبوده و همواره مورد انتقاد کارشناسان این حوزه قرار داشته است. این انتقادها بهخصوص پس از سال 1385 که این سازمان شاهد دورهای از حضور مدیریتهای غیرمتخصص بود و دامنه تخریب آثار و محوطههای تاریخی بالا گرفت، رشد چشمگیری یافت تا آنجا که برخی از کارشناسان از ضرورت بازنگری و نوسازی و حتی تاسیس دوباره سازمان میراث فرهنگی سخن به میان آوردهاند. در هفتههای اخیر نیز جامعه باستانشناسی و میراث فرهنگی ایران با ابراز خرسندی نسبت به تشکیل دولت آینده و تحولاتی که لاجرم در حوزه میراث فرهنگی نیز به وقوع خواهد پیوست، واکنشهای جمعی و فردی قابل توجهی بروز داده و دیدگاهها و پیشنهادهای خود را در قالب بیانیهها و یادداشتهایی ارایه کردهاند. بسیاری بر این باورند که «فرهنگ و میراث فرهنگی» یکی از آسیبدیدهترین کانونهایی است که طی هشت سال گذشته آماج سوءاستفادهها، بیبرنامگیها و سیاستزدگی بوده است و تداوم این روند موجب فروپاشی و نابودی بسیاری از سرمایهها و داراییهای فرهنگی ایران خواهد شد.»
دومین نشست علمی «بررسی گذشته و آینده میراث فرهنگی و باستانشناسی» سهشنبه (یکم مردادماه) از ساعت 10 صبح در باشگاه دانشجویان دانشگاه تهران به نشانی خیابان 16 آذر، بعد از ادوارد براون، کلینیک 16 آذر، انتهای حیاط برپا میشود.
نظر شما