سه‌شنبه ۲۵ تیر ۱۳۹۲ - ۱۳:۴۹
بومی سازی منابع، نیاز آموزش از راه دور است

آموزش از راه دور(Distance education) روشی برای آموزش افراد مختلف جامعه به کمک تکنولوژی و اینترنت است. در این روش افراد به صورت انفرادی و غیرحضوری در دوره‌های مختلف شرکت می‌کنند. مدیر آموزشگاه آزاد روزنامه نگاری معتقد است، بومی‌سازی منابع، نیاز آموزش‌ از راه دور است._

امیرعلی جم، مدیر آموزشگاه آزاد روزنامه نگاری و گرافیک مطبوعاتی «سامانه ایده‌های برتر»  در گفت‌و‌گو با خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، گفت: به نظر بسیاری از کارشناسان و صاحبنظران، آموزش از راه دور یک روش ایده‌آل برای مطالعه و تحصیل افرادی است که فرصت کافی برای شرکت در کلاس‌ها و دوره‌های حضوری و رو در رو را ندارند.

جم، در ادامه با بیان این‌که، استفاده از این روش نیازی به فراغت از مشغله روزانه و استفاده از مرخصی‌ها را نخواهد داشت، گفت: آموزش از راه دور، تجربه‌های یادگیری را به کمک ارایه راهنماها، دستورالعمل‌ها و خود آموزها به افرادعلاقه‌مند منتقل می‌کند.

وی افزود: دراین روش آموزشی، دست‌یابی به منابع آموزشی به صورت مستقیم و به عنوان واحدهای درسی از طریق پست الکترونیکی یا پست عادی امکان پذیر است.

وی گفت: تاسیس و فعال‌سازی مراکز آموزش از راه دور در کشور ما نیز که از حدود یک دهه پیش به طور جدی در دستور کار وزارت‌خانه‌های علوم،‌تحقیقات و فناوری، آموزش و پرورش و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی قرار گرفته توانسته است به عنوان راهکاری اثربخش در ارتقای سطح دانش و تحصیلات قشر جوان و دانشگاهی کشور ایفای نقش کند.

جم در ادامه با بیان این‌که تالیف و تدوین کتاب‌‌های کمک آموزشی یا ترجمه برخی از منابع از زبان‌‌های خارجی گام مهمی در توسعه آموزش‌های غیرحضوری بوده است افزود:  طبیعی است که این تالیف و ترجمه‌ها دارای ضعف‌ و قوت است، اما آموزش از راه دور به عنوان یک روش آموزشی با منابع و خودآموزهای آن نیازمند تامل و راهبردهای ویژه‌ای است که بایستی از سوی اندیشمندان و صاحبنظران به آن توجه شود.

جم اظهار کرد:تالیف کتاب‌هایی با هدف بومی‌سازی این روش آموزشی راهکار عمده‌ای است که باید به ‌آن توجه شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها