«سلاخ خانه شماره پنج» از مشهورترین رمان های کورت وونه گات، ممکن است در قالب یک فیلم سینمایی راهی پرده های نقره ای شود.-
دل تورو تا چند روز دیگر فیلم «در حاشیه اقیانوس آرام» را راهی سینماها می کند و ساخت یک مجموعه تلویزیونی را هم در دست دارد. او اعلام کرده قصد دارد با همکاری چارلی کافمن این رمان را در قالب یک فیلمنامه بنویسد.
دل تورو گفته است می داند تبدیل این اثر به اثری سینمایی کار سختی است، اما راهی که پیدا کرده این است که بحث جلو و عقب شدن زمان در این رمان را نادیده بگیرد و همه اتفاق ها را به صورت همزمان تصویر کند.
کورت وونه گات، نویسنده آمریکایی این رمان را در سال ۱۹۶۹ منتشر کرد. این کتاب که در اصل عنوان فرعی «جنگ صلیبی کودکان» را هم یدک می کشد، قصد دارد از همان ابتدا واقعه ای تاریخی از جنگ های صلیبی را نیز به یاد خوانندگانش بیاورد.
وونه گات که خودش در جریان جنگ جهانی دوم در بمباران شهر درسدن آلمان توسط متفقین حضور داشت، در این کتاب بر سربازی آمریکایی به نام بیلی پیلگریم تمرکز دارد که شاهد این واقعه است و در زیرزمینی پناه می گیرد. اسم این سرباز یعنی پیلگریم به معنی «زایر» است و این زیارت در طول زمان صورت می گیرد.
در طی این رمان نه چندان بلند، او در طول زمان سفر می کند تا وونه گات رمانی پست مدرنی خلق کند. این سرباز که شخصیتی ساده دارد، به دلیل سفر در زمان می داند چه سرنوشتی برای او و مردم دیگر رقم خورده اما تلاش نمی کند تا تغییری در آن به وجود آورد. این سفر فقط در زمین رخ نمی دهد و او به سیاره ای به نام ترالفامادور هم می رود و با شهروندان اين سياره عجيب هم ارتباط برقرار می کند.
این کتاب که محبوبیت زیادی میان منتقدان ادبی دارد، در پاراگراف هایی کوتاه که گاه ارتباط چندانی هم با هم ندارند، یکی از مخوف ترین وقایع بشری در طول جنگ جهان دوم را روایت کرده است و هر بار با تکیه کلامی از قهرمانش از کنار آن ها می گذرد: آره، رسم روزگار اینه...
در این کتاب که نقدی تلخ از جنگ است، کورت وونه گات فجايعی را که به چشم دیده به استهزا مطرح می کند و در قالب اطلاعاتی که از روابط سربازان آمریکایی با یکدیگر، و سربازان روسی و انگلیسی مطرح می کند، جنگ را به چیزی خنده دار و مسخره تبدیل می کند.
در جریان بمباران درسدن که در آخرین روزهای جنگ رخ داد، بيش از صد هزار نظامی و غيرنظامی جان خود را از دست دادند.
وونه گات در سال 1922 متولد شد و در سال 2007 درگذشت. «گهواره گربه»، «اسلپ استيک» و «شب مادر» از دیگر آثار وونه گات است.
تاکنون یک بار در سال 1972 با اقتباس از این رمان یک فیلم سینمایی ساخته شده است. جورج روي هيل آن فیلم را کارگردانی کرده بود.
«سلاخ خانه شماره پنج» با ترجمه علی اصغر بهرامی در بازار کتاب ایران موجود است.
نظر شما