شنبه ۱۵ تیر ۱۳۹۲ - ۱۰:۳۸
ترجمه کتاب‌های تخصصی توسط اهل فن یک ضرورت است

فرهاد مشحون، مترجم کتاب «بیوراکتور‌های غشایی» و عضو هیات علمی پژوهشگاه صنعت نفت گفت: کتاب‌های عملياتی و تخصصی علمی می‌بایست توسط متخصصان اين امر که به زبان انگليسی تسلط دارند انجام شود.-

مشحون در گفت‌و‌گو با خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، اظهار کرد: اصطلاحاتی که در امر ترجمه کتاب‌های تخصصی به‌کار می‌رود تخصصی هستند و مترجمان رسمی و مترجمان فارغ التحصيل زبان انگلیسی اطلاع کمتری از آن اصطلاحات دارند که همین امر موجب می‌شود در برخی مواقع معنی جمله را کاملا دگرگون سازند.

این مولف عرصه صنعت نفت درباره پژوهش‌های انجام شده در این عرصه گفت: اولين سيستم‌های تصفيه فاضلاب کشور در صنايع نفت، گاز و پتروشيمی همزمان با ساخت پالایشگاه به اجرا در‌آمدند، چون همگام با ساخت پالايشگاه لزوم تصفيه فاضلاب‌ها و صيانت از محيط زيست کشور امری اجتناب ناپذير بوده است. بنابراين می‌توان اذعان کرد که صنعت نفت از جمله بنيانگذاران تصفيه فاضلاب در کشور است.

وی با اشاره به قدمت 50 ساله پالایشگاه صنعت نفت درسیستم تصفیه فاضلاب افزود: استفاده از روش‌های نوين تصفيه فاضلاب از اهم فعاليت‌های اين گروه برای همگامی با پیشرفت‌های دنیا است.

مترجم کتاب «بیوراکتورهای غشایی» در ادامه گفت‌و‌گو با ایبنا، گفت: سيستم‌های اجرا شده تصفيه فاضلاب به روش MBR در پژوهشگاه و اداره مرکزی وزارت نفت به‌عنوان يک مدل در حال کار برای معرفی به مديران صنايع نفت، گاز و پتروشيمی است.

مشحون درباره عملکرد سیستم فاضلاب در صنعت نفت گفت: کيفيت بسيار مطلوب فاضلاب تصفيه شده امکان تبديل اين فاضلاب به آب صنعتی و يا آب بدون املاح مورد نياز صنايع را به کمک يک سيستم تکميلی اسمز معکوس مهيا می‌کند که از نظر اقتصادی نيز بسيار جذاب است .

وی پيش‌بينی کرد که توسعه اين روش با توجه به ساخت غشای مصرفی در کشور بسيار چشمگير خواهد بود. بنابراين به‌روزرسانی مباحث مطرح شده در اين کتاب برای تصفيه فاضلاب‌های صنايع مختلف يک نياز جدی است که می‌بايست انجام شود.

این عضو هیات علمی پژوهشکده صنعت نفت در ادامه با اشاره به انتشار کتاب «بیوراکتور‌های غشایی» به عنوان اولین کتاب این رشته در کشور گفت: اهمیت بحث بيوراکتورهای غشايی بسیار بالاست. حذف بسيار بالای مواد آلوده کننده، کيفيت بسيار خوب فاضلاب تصفيه شده، صرفه جويی 70درصدی فضای مورد نياز تصفيه‌خانه و  سهولت راهبری و کاهش حجم و تثبيت بهتر لجن دفعی و همچنین صرفه‌جويی در مصرف انرژی از  موارد با اهمیت «بیوراکتورهای غشایی» است.

وی ضمن بیان این‌که مباحثی نظیر عدم نياز به سامانه‌های متداول تصفيه خانه‌ها از قبيل کلرزنی، ته نشين کننده ثانويه (کلاريفاير) و فيلترهای شنی و حذف کامل کليه ذرات جامد در پساب تصفيه شده و نیز افزايش مقاومت در برابر شوک‌های بار آلی به‌علت توده ميکروبی زياد، کاهش قابل توجه حجم حوضچه هوادهی و افزايش 5 تا 6 برابری توده ميکروبی در مقايسه با سيستم لجن فعال متداول از دیگر موارد مطرح شده در بحث بیوراکتورهای غشایی است، افزود: «بیوراکتورهای غشایی» در آینده‌ای نزدیک از جايگاه خاصی در تصفيه فاضلاب‌ها برخوردار می‌شوند.

مشحون ادامه داد: با توجه به کارکرد بسيار خوب اين سيستم‌ها و استاندارد عالی فاضلاب تصفيه شده نياز به بهره‌برداری اصولی از اين سيستم‌ها احساس شد چرا که بهترين، پيشرفته‌ترين و گرانترين سيستم‌های تصفيه بدون راهبری اصولی و دقيق، نتايج مطلوب را نخواهد داشت.

وی این کتاب را با توجه به اهميت عملياتی بودن آن کمک بسيار خوبی برای بهره‌برداران و طراحان سيستم‌های فاضلابی دانست.

کتاب «بیوراکتورهای غشایی» با شمارگان 300 نسخه به قیمت 70 هزار ریال از سوی مرکز پژوهشگاه صنعت نفت منتشر شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها