به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، این همایش که با حضور عده زیادی از محققان و مسوولان نهادهای فرهنگی و پژوهشی و اصحاب رسانههای گوناگون به میزبانی سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران در برج میلاد آغاز شده است تا ساعت 19 ادامه دارد.
متاسفانه به دلیل برنامهریزی یا زمانبندی نامناسب، در دعوتنامهها ساعت 8 به عنوان زمان آغاز برنامه قید شده بود، اما میهمانان تا ساعت 9 و 30 دقیقه که درهای سالن اصلی باز شود در راهروها سرگردان بودند.
وقتی نمایشگاه کتاب به داد آنها میرسد
خوشبختانه سازمانها و نهادهای شرکتکننده در همایش کتابها و آثار برتر خود را در غرفههایی که به آنها اختصاص یافته بود، به معرض نمایش گذاشته بودند و عدهای ـ مقصود افراد بسیاری کمی ـ از مدعوین برای اينکه زمان سپری و درهای سالن اصلی گشوده شود در این راهرو قدم میزدند. عده دیگر نیز یا در حال استراحت بودند یا دنبال چهرهای آشنا میگشتند تا همصحبت شوند.
در ابتدای ورودی سالن همایش، غرفه سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران که میزان «دومین همایش ملی ارتقای کیفیت آثار، محصولات و فعالیتهای فرهنگی» بود، قرار داشت. غرفهای بزرگ با افراد زیاد که هریک با عجله فراوان تازه در پی چیدن غرفه بودند و پرچم، کتابها و اشیا تزیینی را با سر و صدای زیاد در گوشه و کنار غرفه قرار میدادند. این در حالی است که میهمانان همایش به صورت بسیار منظمتر و قبل از ورود میهمانان، غرفههای خود را تزیین کرده و کتابها و نرمافزارها را به صورت زیبا و جذاب چیده بودند و در این زمان با حوصله به سوالات مخاطبان پاسخ میدادند.
ما خیلی وقته آمادهایم!
وقتی علت آماده نبودن غرفه سازمان فرهنگی هنری شهرداری را جویا شدم، غرفهدار این مساله را تکذیب کرد و در حالی که کتابها و نمایه تولیدات این مرکز را از جعبهای خارج میکرد تا آنها را بچیند، سرش را بالا آورده و گفت: نه. ما خیلی وقته آمادهایم!
غیبت کتابها در غرفه نهاد نمایندگی ولی فقیه
آثار دینی وجهه غالبی در کتابهای نمایشگاه داشتند و متاسفانه غرفهای که به نهاد نمایندگی ولی فقیه اختصاص داشت، خالی بود.
همایشی بدور از طراوت
با وجود آنکه مسوولان برپایی «دومین همایش ملی ارتقای کیفیت آثار، محصولات و فعالیتهای فرهنگی» تلاش فراوانی برای کیفیسازی برنامهها انجام داده بودند، متاسفانه طراوت و شادابی که باید در این هماندیشیهای فرهنگی جاری باشد، وجود نداشت و اغلب مخاطبان نشست به ویژه در سالن اصلی نوعی سکوت و خمودی را احساس میکردند. جای خالی اجرایی قوی و نماهنگیهای شاد و متنوع محسوس بود و جمعی از میهمانان و خبرنگاران هنگام برپایی همایش در سالنهای جانبی یا راهروها به استراحت یا گفتوگوهای چند نفره مشغول بودند.
این در حالی است که در بسیاری از همایشهای فرهنگی و ادبی مخاطبان لحظهای درنگ و تعلل را هم موجب از دستدادن نکتهای ارزشمند میپندارند و گویی به صندلی خود میخکوب شدهاند، تمام حواسشان معطوف به جلسه و سخنان سخنران است.
شاید مجموعه این عوامل را بتوان به دلیل آن که این همایش عمر کوتاهی دارد تا حدی توجیه کرد، اما شایسته نیست مجموعهای بنام که متولی این برنامه است از میزبانان خود که همگی از اهالی فرهنگ و قلماند با بینظمی میزبانی کند. در ابتدای جلسه یک ساعت و نیم از وقت آنها را تلف کند و در ادامه در قالب سخنرانیها، ارایه مقالات و پنلهای آموزشی مکرر و بیوقفه حضور مخاطبان را با دشواریهایی همراه سازد.
رقابت را دستکم نگیریم
تعامل و تبادلات دستاوردهای فرهنگی مسوولان نهادهای آموزشی و پژوهشی و به نمایش درآوردن محصولات برتر زمینهای را برای خودنمایی ناشران قوی و دقیق فراهم کرده بود. در چنین فضايی رقابت میتواند از عناصر اثرگذار در ارتقای کیفیت آثار، محصولات و فعالیتهای فرهنگی باشد.
علاوه بر سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران، حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی، مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی، موسسه خدمات مشاورهای جوانان و پژوهشهای اجتمای آستان قدس رضوی، مرکز پژوهشهای علوم اسلامی انسانی صدرا، سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، مرکز اسناد انقلاب اسلامی، ستاد اقامه نماز و سازمان اوقاف و امور خیریه در این همایش همکاری و حضور داشتند.
نمایشگاه کتاب «دومین همایش ملی ارتقای کیفیت آثار، محصولات و فعالیتهای فرهنگی» سهشنبه(11 تیر ماه) تا ساعت 19 و روز 12 تیر ماه از ساعت 9 تا 16 در سالن همایشهای برج میلاد آماده بازدید عموم علاقهمندان است.
سهشنبه ۱۱ تیر ۱۳۹۲ - ۱۳:۴۲
نظر شما