مربی سطح یک تیراندازی اهداف پروازی کشورمان از انتشار مجموعه مقالات رشتههای مختلف این ورزش با موضوعات تاثیر تغذیه و روانشناسی بر عملکرد ورزشکاران این رشته، در صورت حمایت فدراسیون تیراندازی جمهوری اسلامی ایران خبر داد._
وی اضافه کرد: تالیف این مقاله را شهریورماه سال گذشته به پایان رساندم و مباحثی مانند نقش هورمونها به عنوان چربی در خستگی، افزایش اسیدهای چرب خون، نقش چربی در فعالیتهای استقامتی و تقابل تمرین با شدت بالا و شدت کم، سرفصلهای عمده آن را تشکیل میدهند.
چمکلانی با اشاره به ظرفیت بالای تهیه و انتشار کتابی با موضوعات تغذیه در حوزه ورزش تیراندازی افزود: کتابهای خوبی در زمینه رشتههای مختلف تیراندازی به رشته تحریر درآمدهاند اما اغلب آنها دربرگیرنده تکنیکها و آموزشهای پایه این ورزشاند و اثری با موضوع تغذیه و همچنین آسیبشناسی روانی ورزشکاران این رشته منتشر نشده است.
وی با اشاره به اهمیت مبحث روانشناسی ورزشی توضیح داد: 10 نفر نخست رقابتهای تیراندازی المپیک از نظر مسایل تکنیکی و آمادگی جسمانی، وضعیت مشابهی دارند اما آمادگی روانی و مسایل روحی حاکم بر این ورزشکاران باعث میشود که یکی از آنها قهرمان شود و دیگری در رده دهم قرار گیرد. عملکرد موفق تیراندازان در آوردگاههای جهانی و المپیک ارتباط مستقیمی با مطالعه و سرمایهگذاری در حوزه روانشناسی ورزشی دارد.
چمکلانی تیراندازی را ورزشی زیبا و متنوع دانست و افزود: هریک از زیرشاخههای این ورزش مانند تیراندازی با تپانچه، تیراندازی به اهداف پروازی و تیراندازی با تفنگ بادی ویژگیهای خود را دارند. من اغلب مقالاتی را که از سال 2005 میلادی درباره این ورزش به زبان انگلیسی منتشر شدهاند، مطالعه کردهام و در صورت نیاز فدراسیون، حاضرم آنها را ترجمه و در قالب کتاب منتشر کنم.
وی در پاسخ به این پرسش که «تفاوت ما و کشوری مانند کویت که مدتها خود را در سطح نخست تیراندازی به اهداف پروازی مطرح کرده است، چیست؟» گفت: کویتیها از 20 سال پیش سرمایهگذاری خوبی روی این ورزش کردهاند و با به خدمت گرفتن مدرسان مطرح آمریکایی و نگاه علمی به این ورزش، امروز به مقامهای خوبی در المپیک و رقابتهای جهانی میرسند. بدیهی است حاکم شدن نگاه علمی به این ورزش در کشورمان هم باعث موفقیتهای متعدد بینالمللی تیراندازی ایران در رده بانوان و آقایان خواهد شد.
نظر شما