چهارشنبه ۵ تیر ۱۳۹۲ - ۱۵:۰۳
شعر «معلمی» در تمام لحظه‌های دفاع مقدس حضور داشت

عبدالرحیم سعیدی‌راد، شاعر گفت: شخصیت مرحوم حبیب‌الله معلمی به دوران دفاع‌مقدس گره خورده بود و در تمام لحظه‌های آن حضور داشت و تاثیر صدای صادق آهنگران از طریق شعر وی مطرح می‌شد._

عبدالرحیم سعیدی‌راد، شاعر در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، درباره مرحوم حبیب‌الله معلمی اظهار کرد: چند سالی که در اهواز دانشجو بودم با مرحوم معلمی ارتباط داشتم و وی را در مراسم‌ها و جلسه‌های شعری خوزستان دعوت می‌کردم. البته این مساله را قبول دارم که ابراهیم سنایی، شاعر اهوازی گفته‌ که در طول سال‌های گذشته مراسم تجلیلی در شان این شاعر آئینی و دفاع‌مقدس برگزار نشد.

وی ادامه داد: مرحوم معلمی یکی از شخصیت‌های تاثیر‌گذار در جنگ تحمیلی عراق علیه ایران بود به صورتی که در دوران دفاع‌مقدس شعر «با نوای کاروان» وی به آرم اخبار تبدیل شده بود. شخصیت وی به دوران دفاع‌مقدس گره خورده بود و مرحوم معلمی در تمام لحظه‌های آن حضور داشت و تاثیر صدای صادق آهنگران از طریق شعر وی مطرح می‌شد.

سعیدی‌راد درباره آشنایی خود با اشعار و نوحه‌‌های مرحوم معلمی گفت: علاقه‌‌ام به مقوله دفاع‌مقدس باعث شد تا اشعار و نوحه‌های خوانده شده صادق آهنگران را بخوانم و گوش بدهم. تقریبا تمام نوحه‌های آهنگران را شنیده‌ام. این اشعار دارای تنوع در موسیقی و تاثیر‌گذاری بسیار بود که نمی‌توان آن را انکار کرد. 

وی افزود: چند سال پیش کتابی از نوحه‌‌های مرحوم معلمی چاپ شد که نزدیک به 250 صفحه است. اما گمان نمی‌کنم این نوحه‌ها حجم کاملی از سرود‌ه‌های این شاعر باشد و بهتر است دیگر نوحه‌های مرحوم معلمی هم در قالب کتاب منتشر شود. 

سعیدی‌راد با اشاره به انتشار این اشعار در دوران هشت سال دفاع‌مقدس به صورت جزوه در میان بسیجیان گفت: هیچ‌وقت در پایان این اشعار نام شاعر عنوان نمی‌شد. معملی فردی مخلص بود و تمایلی به مطرح شدن در محافل شعری نداشت و می‌گفت، من شاعر نیستم و آنچه می‌گویم تنها نوحه‌ است. متن نوحه‌های این شاعر ساده روان و عامه ‌پسند بود. 

وی در پایان به خاطره‌ای از حاج صادق آهنگران درباره مرحوم معلمی اشاره کرد و گفت: یکی از محافظان آهنگران تعریف می‌کرد که به مزرعه آقای معلمی رفتیم. همین که آهنگران وضعیت جبهه را می‌گفت و این که عملیاتی در پیش است و چه شرایطی دارد، آقای معملی سرنوحه آن را می‌سرود و بعد از یکی و دو ساعت متن کامل نوحه آماده می‌شد.

حبیب‌الله معلمی چهارم تیرماه در سن 87 سالی درگذشت. پیکر این شاعر قرار است فردا (ششم تیر ماه 92) در آستان علی‌ابن‌مهزیار در شهر اهواز به خاک سپرده شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها