خرامان درباره انتظارات خود از دولت جدید کشورمان، به خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، گفت: در این سالها طولانی شدن مسیر چاپ کتاب ذهن اهالی قلم را مشغول میکرد. این مساله در وهله نخست بر ذهن نویسنده تاثیر میگذارد و سبب میشود نویسنده در آثار خود، تا حدودی به سانسور بپردازد. این تاثیرات منفی، در آینده در آثار نویسندگان دیده میشود.
نویسنده کتاب «آرزوی سوم» اظهار کرد: از دیدگاه من، بهترین مدل برای چاپ کتاب، نظارت صنفی کارشناسان حوزههای نشر بر کیفیت کتابها است. در کشورهای خارجی، تشکیلات خصوصی هستند که بر کیفیت کتابها نظارت میکنند و در صورتی که کتابی از کیفیت لازم برخوردار نباشد، با نویسنده کتاب برخورد میکنند یا اجازه فروش گسترده اثر را نمیدهند.
خرامان ادامه داد: هم اکنون ما نهادهای مختلفی داریم که میتوانند بر این امر نظارت کنند. به طور مثال، شورای کتاب کودک، انجمن نویسندگان کودک و نوجوان و بسیاری از نهادهای ادبی میتوانند مسوولیت نظارت بر کتابهای حوزه چاپ را بر عهده بگیرند.
نویسنده کتاب «پسری از کلب» گفت: این نهادها میتوانند کتابها را ارزشگذاری کنند و فروش کتابهای بیکیفیت را از طریق امتیازهای کمی که به آنها میدهند، کاهش دهند. اگر این اتفاق بیفتد، ناشران سعی میکنند کتابهای با کیفیت بالاتر تولید کنند و همین سبب رقابتی شدن بازار کتاب میشود. رقابت در هر زمینهای میتواند به بالا رفتن سطح کیفی آن مجموعه بینجامد.
خرامان در پایان اظهار کرد: در صورتی که وضعیت ممیزی سر و سامان پیدا کند، حوزه نشر شرایط بهتری پیدا خواهد کرد.
مصطفی خرامان متولد سال 1334 در تهران است. «مزه زندگی»، «به سوی پیروزی» و «سنگ فرشته» برخی آثار این نویسنده برای کودکان و نوجوانان هستند.
جمعه ۳۱ خرداد ۱۳۹۲ - ۰۹:۲۳
نظر شما