به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، کتاب «فن برنامه سازی تلویزیونی» یک منبع درسی برای دانشجویان رشتههای سینما و تلویزیون است.
میلرسون در این کتاب مستقیما به بیان نکات آموزشی فنون و شگردهای ساخت برنامههای تلویزیونی پرداخته و کمتر به سراغ دیدگاههای تحلیلی و شخصی رفته است. همچنین این کتاب را باید دایرةالمعارف آموزش ساخت برنامههای تلویزیونی دانست؛ چرا که تمام مراحل ساخت این گونه از آثار، حتی در کوچکترین جزییات به تفصیل بیان شده است.
فصول مختلف این کتاب به ترتیب عبارتند از «مجتمع تلویزیونی»، «تلویزیون چگونه عمل میکند؟»،«دوربین تلویزیونی»، «دوربین خلاق»، «ترکیب بندی تصویر»، «تدوین»، «نور در تلویزیون»، «صحنه در تلویزیون»، «گریم»، «صدا در تلویزیون»، «فیلم»، «نوار ویدیو»، «گرافیک در تلویزیون»، «دورنمای تهیه برنامه تلویزیونی»، «شیوههای تولید»، «سازماندهی تولید»، «تولید»، «خلاقیت در تولید برنامه»، «جلوههای بصری»، «خارج از استودیو» و «تنظیم ویدیو».
بنا به مقدمه مترجم، متن فارسی موجود برداشتی آزاد از آخرین چاپهای متوالی این کتاب است که با توجه به ضرورتها و نیازهای کشور و همچنین تلویزیون ایران تنظیم و تعدیل شده است.
پنجمین انتشار این کتاب در سال 1389 با بهای هشت هزار تومان منتشر شده بود.
چاپ ششم کتاب «فن برنامه سازی تلویزیونی» نوشته جرالد میلرسون و ترجمه مهدی حبیبیان، در 424 صفحه قطع شومیز و 17 هزار تومان از سوی انتشارات سروش منتشر و روانه بازار نشر شده است.
«تکنیک نورپردازی در تلویزیون و سینما» ترجمه مشترک حمید احمدیلاری و فواد نجفزاده، «اصول صحنه پردازی در تلویزیون» ترجمه مهدی رحیمیان، «تکنیکهای تصویربرداری» با ترجمه محمد گذرآبادی و «تولید و کارگردانی در تلویزیون» با ترجمه غلامرضا طباطبایی نام تعدادی از کتابهای منتشر شده میلرسون در ایران است.
سهشنبه ۲۸ خرداد ۱۳۹۲ - ۱۵:۰۲
نظر شما