جمعه ۲۴ خرداد ۱۳۹۲ - ۱۸:۰۰
اشخاص و گروه‌ها در قرآن (محورهای کاربردی در رسانه ملی)

ايبنا - خواندن يك صفحه از‌‌ يك كتاب را مي‌توان چند گونه تعبيركرد؛ چيدن شاخه گلي از يك باغ، چشيدن جرعه‌اي از اكسير دانايي، لحظه‌اي همدلي با اهل دل، استشمام رايحه‌اي ناب، توصيه يك دوست براي دوستي با دوستي مهربان و...

شناسه فرهنگی موسی (ع) 

در زمان موسی (ع) مردم از نظر فرهنگی در سطح پایین بودند؛ چرا که حکومت‌های فاسد و جبار برای دوام حکومت خود، مردم را از نظر علمی و فرهنگی در سطح پایین نگه می‌داشتند و با روش‌های گوناگون آنها را تحمیل می‌کردند. آنان مردم را در بی‌خبری از واقعیت‌ها نگه می‌داشتند و ارزش‌های دروغین را جانشین ارزش‌های راستین می‌کردند و پیوسته بر جماعتشان می‌افزودند.
برای نمونه، فرعونیان عقیده داشتند رؤسا باید از دست‌بند و گردن‌بند طلا برای زینت خود استفاده کنند و چون موسی (ع) چنین زینت‌هایی رانداشت و به جای آن لباس پشمینه چوپانی به تن می‌کرد، شگفت‌زده می‌شدند و می‌گفتند: «فَلَولَا ألقِی عَلَیهِ أَسوِرَةٌ مِّن ذَهَب أَو جَاء مَعَهُ المَلَائِکةُ مُقتَرنین» (اگر راست می‌گویید) چرا دست‌بندهای طلا به او داده نشده یا اینکه چرا فرشتگان دوشادوش او نیامده‌اند (تا گفتارش را تأیید کنند؟)]» (زخرف: 53)
در واقع، چون بیدار شدن مردم و بالا رفتن سطح فرهنگی آنان بزرگ‌ترین دشمن حکومت‌های شیطانی بود، (فرعونیان) با تمام قوا با آن مبارزه می‌کردند.

صفحه 127/ اشخاص و گروه‌ها در قرآن (محورهای کاربردی در رسانه ملی)/ فاطمه شریفی/ مرکز پژوهش‌های اسلامی صدا و سیما/ چاپ اول/ سال 1392/ 302 صفحه/ 9200 تومان

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها