به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، «جرمی آدام اسمیت» در این اثر به اشتغال زنان که برخی از آن به مهاجرت دسته جمعی زنان از خانه اشاره می کنند، پرداخته است. این اثر بیانگر تحولات عمیقی است که در طی یک دهه اخیر ساختار خانواده و معنای آن را در دنیای غرب دگرگون ساخته چراکه ورود روزافزون زنان به دنیای کار تا حدی باعث شده که حکمرانی مردان بر این دنیا خدشه دار شده و این امر تاثیرات گسترده ای بر روابط درون خانواده و ساختار و معنای آن بر جای گذاشته است.
نویسنده کتاب با معرفی جریانهای فکری حاکم بر جامعه آمریکا طی دهههای مختلف آثار این تفکرات را بر ارکان خانواده مورد واکاوی قرار داده و سعی می کند با تشریح رابطه بین اشتغال زنان و نقش مادری آنان ابعاد گوناگون این پدیده را مورد بررسی قرار دهد. اسمیت با کمک گرفتن از مصاحبههای عمیق تحولات صورت گرفته را مورد بررسی قرار داده و به نتایج جالب توجهی رسیده است.
در بخشی از کتاب در رابطه با مدرن شدن مفهوم پدر آمده است : «وقتی پدران قرن بیست و یکم را با پدران نسلهای قبلی آنها مقایسه میکنیم، به خوبی درمییابیم که در گذشته پدران خود را درگیر شرایط و وضعیت فرزندانشان نمیکردند اما از قرن بیست و یکم تمامی پدران و به ویژه پدران طبقه کارگر و محروم جامعه از خودگذشتگی عظیمی نسبت به فرزندان خود پیدا کردند.»
«پدران دیروز و پدران امروز»، «مدرن شدن مفهوم پدر بودن»، «تصور پدر بودن»، «الگویی برای پدر بودن»، «بچهداری مردان در خانه» و «جابهجایی نقشها و جامعه فردا» عناوین شش فصل این کتاب را تشکیل میدهند. همچنین در این اثر غلاوه بر مقدمه مولف و مترجم، محمد مهدی لبیبی، مقدمه ای از دکتر باقر ساروخانی آورده شده است که در آن به اهمیت موضوع کتاب و دگرگونیهای صورت گرفته در دهههای اخیر و نظریههای موافقان و مخالفان اشتغال زنان پرداخته شده است.
«زنان شاغل، مردان خانهدار؛ جابهجایی نقشهای خانوادگی در آمریکا» با شمارگان هزار و 650 نسخه، در 360 صفحه و به قیمت 13 هزار و 500 تومان به بازار کتاب عرضه شده است.
چهارشنبه ۲۲ خرداد ۱۳۹۲ - ۱۱:۰۵
نظر شما