به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، به نقل از روابط عمومی پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات، این كتاب دستاورد پژوهشي است که توسط دکتر امیر دبیریمهر با نظارت علمی دکتر حاکم قاسمی و ارزیابی احمد سروشنژاد تولید شده است.
شناسايي مولفههاي فرهنگي مقاومت اسلامي در خاورميانه و بنيانهاي ديرپاي آن و محدوده پژوهش شامل سه حوزه ايران، عراق، لبنان و فلسطين از اهداف این پژوهشاند.
كتاب «مولفههاي فرهنگي گفتمان مقاومت اسلامي در خاورميانه» در پي واکاوي مولفههاي فرهنگي است که گفتمان مقاومت اسلامي بر پايه آنها شکل گرفتهاند و حضور خود را به عنوان يک گفتمان از گفتمانهاي رقيب متمايز ميسازند. بدين سان، پرسش اصلي آن است که «مولفههاي فرهنگي مقاومت اسلامي در خاورميانه کداماند؟» همچنین روش مورد استفاده در اين پژوهش مبتني بر تجزيه و تحليل ارتباطي متون است.
در مقدمه اين كتاب نوشته شده است: «انقلاب عربي، بهار عربي، بيداري انساني و بيداري اسلامي برخي از عناويني است که براي تحولات اخير خاورميانه بهکار رفته است که همگي از عمق و فراگيري آن حکايت ميکند. تحولاتي که از تونس شروع شد و در مصر به اوج خود رسيد و با استمرار در ليبي، يمن، بحرين و سوريه همچنان در اوج است و بهنظر ميرسد مسيري برگشتناپذير است و چهره خاورميانه را دگرگون خواهد کرد. اين تحولات يکشبه حادث نشده و محصول و نتيجه سالها انتظار و کنش توامان است و در ميان عوامل و علل گوناگون موثر در آن ميتوان عنصر مقاومت را بهطور برجسته مشاهده کرده آن را از دريچه گفتمان و با تاکيد بر مولفههاي فرهنگي تحليل كرد.»
گفتمان مقاومت اسلامی را میتوان گفتمانی دانست که خود را در برابر گفتمان غرب که بر زندگی مسلمانان چیره شده بود، مطرح ساخت.
محققان این کتاب سه مفهوم کليدي مورد بحث یعنی «اسلام سياسي»، «اعتقاد ديني» و «هويت ملي» را به عنوان عناصر اصلي سازنده گفتمان فرهنگي مقاومت اسلامي خاورميانه در تحولات اخير شناسایی کردهاند.
نخستین چاپ كتاب «مولفههاي فرهنگي گفتمان مقاومت اسلامي در خاورميانه» در پنج فصل، 268 صفحه با شمارگان هزار نسخه به بهای هشت هزار و 400 تومان منتشر شده است.
سهشنبه ۲۱ خرداد ۱۳۹۲ - ۱۳:۵۷
نظر شما