دوشنبه ۲۰ خرداد ۱۳۹۲ - ۱۱:۳۲
سالار عقیلی: حافظی تا آخرین لحظه عمر به اعتلای موسیقی ایران می‌اندیشید

سالار عقیلی در مراسم تشییع پیکر مرحوم فریدون حافظی، موسیقی‌دان سرشناس ایرانی و نویسنده و محقق کتاب «آواهای ایرانی» گفت که استاد حافظی تا آخرین نفس برای اعتلای موسیقی ایران زحمت کشید. همچنین عبدالحسین مختاباد نیز در این مراسم ابراز امیدواری کرد که اهالی موسیقی در آینده در جلسات بزرگداشت هنرمندان در قید حیات گردهم آیند.-

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، مراسم تشییع پیکر موسیقی‌دان فقید، فریدون حافظی، صبح امروز، دوشنبه، 20 خرداد، با حضور سالار عقیلی، حمیدرضا نوربخش، مدیرعامل خانه موسیقی، رییس هیات مدیره خانه موسیقی، عبدالحسین مختاباد، امین‌الله رشیدی، نصرالله ناصح‌پور، زیدالله طلوعی، داوود گنجه‌ای، جهانشاه برومند، مهرداد لدنی، سید عباس عظیمی، مدیر عامل موسسه هنرمندان پیشکسوت و حمید شاه‌آبادی، معاون هنری وزیارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، با اجرای سید عباس سجادی و علاقه‌مندان به هنر در محوطه تالار وحدت برگزار شد. 

سالار عقیلی، خواننده موسیقی سنتی در این مراسم گفت: من افتخار اجرای چندین اثر از استاد حافظی را داشتم. ایشان تا آخرین نفس برای اعتلای موسیقی ایران زحمت کشید. 

وی افزود: در حدود یک ماه پیش که استاد در بستر بیماری بود با من تماس گرفت و بیان کرد که آهنگ جدیدی برای من ساخته است. این مساله نشان می‌دهد که او حتی در لحظات آخر عمرش از موسیقی دست نکشید. 

عقیلی در ادامه به اجرای قطعه «رقص گیسو» اثر مرحوم حافظی پرداخت. این خواننده قبل از اجرای این قطعه برای مخاطبان بیان کرد که «رقص گیسو» یکی از قطعات مورد علاقه مرحوم حافظی بوده است. 

سید عبدالحسین مختاباد نیز در این مراسم دقایقی برای حاضران به سخنرانی پرداخت. او گفت: مدت زمانی است که جمع شدن ما به خاطر از دست دادن گنجینه‌ای از هنر موسیقی ایران زمین است. من از خداوند منان درخواست می‌کنم تا به ما فرصت جمع شدن هنگام شادی‌ها را بدهد. 

وی افزود: ما باید برای جلسات بزرگداشت هنرمندان در زمان حیات پرمهرشان جمع شویم. مرحوم استاد حافظی انسان عارفی بود که برای موسیقی ایران زحمت بسیار کشید و هیچگاه گرفتار شهرت نشد. ان‌شاالله خداوند ابرهای غم را از سر موسیقی ایران کنار ببرد. 

دیگر سخنران این مراسم حمیدرضا نوربخش، هنرمند و مدیرعامل خانه موسیقی بود. او سخنان خود را با انتقاد از مسوولان فرهنگی کشور آغاز کرد و گفت: سوال من از مسوولان این است که آیا به وظایف خود در قبال هنر و هنرمندان عمل کرده‌اند؟ آیا حتما باید هنرمندان در بستر مرگ باشند تا احوال آن‌ها پرسیده شود؟ 

وی افزود: استاد حافظی به خانه موسیقی بسیار عشق می‌ورزید و برای پایداری آن زحمت بسیاری کشید. خانه موسیقی 14 هزار هنرمند را در عضویت خود دارد و سوال بعدی من این است که طی دو سال گذشته مسوولان چقدر به خانه موسیقی کمک کرده‌اند؟ 

نوربخش در ادامه با اشاره به وضعیت هنر موسیقی در ایران گفت: من از این‌جا به همه کاندیداهای ریاست جمهوری اعلام می‌کنم که تکلیف خود را با هنر و موسیقی مشخص کنند. برخی  کاندیداها حتی از بردن نام موسیقی هم ابا دارند. خانه موسیقی را که خانه عشق و مهر است باید جدی گرفت. 

سید عباس عظیمی مدیر موسسه هنرمندان پیشکسوت نیز در سخنرانی خود با اعلام حمایت از خانواده مرحوم حافظی از کاندیداهای ریاست جمهوری درخواست کرد تا به موسسه آمده و برای برنامه‌ریزی بهتر درباره هنرمندان پیشکسوت با آنان به گفت‌وگو بپردازند. 

سید عباس سجادی، مجری این مراسم نیز در پایان برنامه مجلس ترحیم مرحوم فریدون حافظی را بیان کرد. این مجلس چهارشنبه 22 خرداد از ساعت 18 و 45 دقیقه تا 20 و 15 دقیقه در مسجدالرضا واقع در میدان نیلوفر برگزار می‌شود. 

استاد فریدون حافظی، از مشاهیر موسیقی سنتی ایران و نوازنده ساز تار، پنجشنبه 16 خرداد، بر اثر بیماری و کهولت سن در تهران درگذشت. 

کتاب ارجنامه زنده‌یاد فریدون حافظی با عنوان «ارغنون ساز فلک» در سال 1390 و در زمان حیات وی، به کوشش مصطفی ساکت، از سوی نشر عرفان منتشر شد. همچنین از فریدون حافظی کتاب «آواهای ایرانی» به یادگار مانده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط