کتاب «مانیفیست یا منشور جهانی اسلام و بحران جهان اسلام» اثر پرفسور محمد رفیعالدین را سیدغلامرضا سعیدی به فارسی برگردانده است. این اثر از سوی نشر کلبه شروق با حمایت معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی روانه بازار نشر شده است.-
مخاطبان کتاب «مانیفیست یا منشور جهانی اسلام و بحران جهان اسلام» محققان و پژوهشگران حوزه علوم اسلامی به شمار میآیند.
مخاطبان اثر حاضر در بخش نخست با مضامینی درباره احتیاج اسلام، عالیترین تمایلات بشر، انگیزه به یک ایدهآل، خاصیت نبوت، تمایلات پست بشر، معنی تاریخ، صفات مخصوص یک ایدهآل، اسلام و صفات حقیقت، مشخصات ایدهآلها، شرایط لازم برای بقای نوع بشر، برکات عشق به ایدهآل صحیح، اقدام در خدمت به ایدهآل، نمازهای نیمه شب، وظیفه مهم مومن یا جهاد با نفس، زندگی آینده گناهکاران، زندگی آینده مومن واقعی، طریق حفظ بهداشت روانی، جنگ صحیح و معقول، لقاء مستقیم آفریدگار، تنها منظور دولت اسلامی، اسلام و تکامل، تاکید در اطاعت رهبر و پیشوا، خاتمیت قانونی است طبیعی، بردگی، تعدد زوجات، ادامه نبوت مباین وحدت بشر است و قابلیت انطباق در اسلام آشنا میشوند.
در فصل دوم کتاب «مانیفیست یا منشور جهانی اسلام و بحران جهان اسلام» درباره بشر و اندیشه گونهگون، عدالت اجتماعی عدالت اخلاقی است، اساس نهضت اسلام، نگاهی به گذشته 1400 سال قرآن مجید، تجزیه و تحلیل، مرز تاریخ، اثر اسلام در تاریخ، طب و جراحی، اولین دانشکده طبی، علوم تجربی، سهم مسلمانان در گیاهشناسی، اولین رصدخانه، قوه جاذبه، تابش مشعل دانش ادامه دارد، کیش جهانی، اختیارات، رییس دولت و قدیمیترین قانون مکتوب سخن به میان میآید.
در بخشی از این اثر نوشته شده است: «اسلام نام ایدئولوژی یعنی طرز تفکر معین و خاصی است که از قدیمترین دورههای زمان به وسیله پیغمبران تعلیم داده شده است. پیغمبران بیشماری در تمام اطراف جهان؛ گاه و بیگاه برای تعلیم این ایدئولوژی ظهور کردهاند تا به اقتضای اوضاع و احوال زمان و با توجه به شرایط موجود مکان و مرحله تامل فکری و اخلاقی مردم، این طرز فکر را به تمام طبقات نوع بشر بیاموزند. قرآن کریم در اینباره میگوید هیچ ملتی نیست که بیمدهندهای در میان آنها ظهور نکرده باشد.»
نخستین چاپ کتاب «مانیفیست یا منشور جهانی اسلام و بحران جهان اسلام» با شمارگان یک هزار نسخه، در 304 صفحه و به بهای 64 هزار ريال از سوی کلبه شروق منتشر شده است.
نظر شما