جمعه ۱۷ خرداد ۱۳۹۲ - ۰۷:۰۰
سهم علوم انسانی در اداره جامعه گسترش یابد

استاد دانشگاه و نویسنده کتاب «انديشه سياسي در صحيفه سجاديه»‌ درباره انتظارات خود از رییس‌جمهوری آینده کشور گفت: امیدوارم فردی که به این مسوولیت اجرایی خواهد رسید،‌سهم علوم انسانی را در اداره جامعه گسترش دهد.-

دکتر ابراهیم برزگر، ‌استاد دانشگاه علامه طباطبایی مولف کتاب‌هایی مانند «روان‌شناسي سياسي»، «انديشه سياسي در صحيفه سجاديه»، «نظريه‌هاي جهاني بازتاب انقلاب اسلامي»، و کتاب «تاريخ تحول دولت در اسلام و ايران» در گفت‌و‌گو با خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، اظهار کرد: انتظار می‌رود رییس‌جمهوری آینده نخست، دغدغه پیشرفت و غلبه بر عقب‌ماندگی ذهنی 150 ساله ایران را داشته باشد و سپس این مولفه را به‌ عنوان یک رسالت برای خود در نظر بگیرد و در جهت حل این معضل بکوشد. 

وی ادامه داد: همچنین به‌عنوان یک دانشگاهی از رییس ‌جمهوری آینده انتظار یک گفتار فاخر را دارم؛ گفتاری که در خور شأن این مقام باشد و همواره به‌عنوان رییس قوه مجریه این مهم را مد نظر قرار دهد که هر کنش و واکنش او بازتاب ملی و جهانی خواهد داشت. بنابراین، مطابق با این انتظار کوچکترین حرکات و سکنات خود را مد نظر قرار دهد. 

برزگر ادامه داد: رییس ‌جمهوری آینده باید در حوزه نشر و کتاب دغدغه‌مند باشد ‌و حل مسایل و مشکلات این حوزه را در سطح خرد و کلان در دستور کار خود قرار دهد، چراکه کتاب و نشر در واقع، خوراک فکری آحاد جامعه می‌شود؛ ‌یعنی همان‌گونه که جسم ما به خوراک نیاز دارد، فکرمان هم توأمان نیاز به خوراک دارد که این امر از طریق کتاب محقق خواهد شد.

استاد دانشگاه علامه طباطبایی با بیان این‌که حوزه‌های علوم انسانی به ‌شدت نیازمند برنامه‌های جدید است، ‌تاکید کرد: به‌ عنوان یک دانشگاهی از رییس‌جمهوری آینده می‌خواهم که به نظرات کارشناسانه دانشگاهیان در رشته‌های گوناگون علمی توجه داشته باشد و اداره کشور را بر مبنای علم قرار دهد، ‌به این مفهوم که مدیریت علمی کشور توسط دانشگاهیان صورت گیرد. 

این نویسنده اظهار کرد: متاسفانه شاهد توجه چندانی به پروژه‌های علوم انسانی نیستیم. امیدوارم که در دوره بعدی ریاست‌ جمهوری به این حوزه به شکلی عینی و ملموس در سطح اجرایی پرداخته شود. 

برزگر گفت: رییس‌جمهوری آینده باید به گونه‌ای عمل کند که علوم انسانی به مسایل عینی کشور گره بخورد، چراکه هرچه شکاف میان حوزه نظر که دانشگاه باشد و حوزه عمل که در واقع همان سیاستمدارانند، عمیق‌تر شود، دستاوردهای ما در زمینه تولید از یک‌سو و علمی‌سازی اداره کشور از سوی دیگر رو به ضعف می‌نهند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط