به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، علمشاهی در این مراسم که با حضور علی اسماعیلی، سرپرست معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و جمعی از نمایندگان تشکلهای صنفی همراه بود، با بیان این مطلب افزود: صنعت چاپ از صنایع کلیدی است که نقش مهمی در فرهنگ، اقتصاد و سایر مولفههای توسعه جامعه دارد اما هنوز به صورت کافی در جامعه شناخته نشده است.
وی ادامه داد: یکی از اهداف کلیدی ما برای راهاندازی این سالن، معرفی اهمیت صنعت چاپ به عموم مردم، ناشران، مسوولان و سیاستگذاران کشور بود.
علمشاهی با اشاره به اهمیت نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران در حوزههای سیاسی، فرهنگی و اجتماعی، عنوان کرد: حضور فعالان حوزه چاپ در این نمایشگاه از مولفههای مهمی بود که با توجه به نقش صنعت چاپ در توسعه و گسترش کتابخوانی در دستور کار ما قرار گرفت.
وی با بیان اینکه نمیتوان دو حوزه چاپ و نشر را از یکدیگر تفکیک کرد، گفت: اگر مسوولان با این صنعت و اهمیت آن در توسعه کشور آشنا شوند میتوانند در تصمیمگیریهای کلان آنها تاثیرگذار باشند و این سالن محل مناسبی برای این هدف به شمار میآمد.
علمشاهی از نمایشگاه کتاب تهران به عنوان بزم کتابدوستان در کشور نام برد و عنوان کرد: راهاندازی سالن صنعت چاپ فرصتی بود تا تمام فعالان و علاقهمندان یک صنعت در کنار یکدیگر حضور پیدا کنند، قشری که در طول سال فقط ارتباط تجاری با یکدیگر دارند اما به واسطه حضور در این نمایشگاه، تجربه و اطلاعات خود را با یکدیگر در میان گذاشتند.
مدیرکل دفتر امور چاپ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه کیفیت مناسب یک کالای چاپی مانند کتاب بستگی به نوع چاپ و چاپخانه دارد، یادآور شد: زمانی که یک ناشر با چاپخانهای که کار با کیفیت ارایه میدهد و منطبق بر اصول و موازین حرفهای فعالیت میکند، همکاری داشته باشد، در یک بازه زمانی میتواند مشتریان بیشتری جذب کند و کار خود را رونق بخشد.
علمشاهی در بخش دیگر سخنان خود به خدماتی که در حاشیه سالن صنعت چاپ ارایه شد، اشاره کرد و گفت: اجرای مراحل تهیه تولید هفت جلد کتاب معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از لیتوگرافی تا صحافی و جلدسازی در این سالن انجام شد تا روند تولید کتاب به بازدیدکنندگان به صورت حضوری نشان داده شود.
به گفته وی، نمایش دستگاههای قدیمی صنعت چاپ، برپایی کارگاهها و سمینارهای آموزشی، معرفی چاپ دیجیتال و سیستمهای مدرن به بازدیدکنندگان و به نمایش گذاشتن توانمندیهای سه حوزه لیتوگرافی، چاپ و صحافی از دیگر اقدامات ما به شمار میآید.
علمشاهی با بیان اینکه امیدوارم برپایی این سالن در نمایشگاههای دورههای آتی نیز ادامه داشته باشد، اظهار کرد: سالن صنعت چاپ این قابلیت را دارد که به عنوان سالنی ماندگار در برنامههای جانبی و کیفی نمایشگاه کتاب تهران قرار داشته باشد.
در بخش دیگر این مراسم، رضا منصوری، مدیرعامل شرکت چاپ و نشر بانک ملی نیز در سخنانی گفت: یکی از رویکردهای مهم صنعت چاپ در کشور ایجاد فضای حرفهای با نگرشهای جدید علمی است که به دلیل ارتباط این صنعت با علم ارتباطات و بهرهمندی رسانهها از آن گسترهای وسیع یافته است.
وی ادامه داد: صنعت چاپ به دلیل ارتباط تنگاتنگی که بین مسایل علمی و تخصصی دارد، نیازمند توجه جدی و بازنگری در بسیاری از حوزههاست که به مرور زمان و در سایه فعالیت شورای سیاستگذاری صنعت چاپ محقق میشود.
منصوری با بیان اینکه صنعت چاپ کشور نیروی انسانی گستردهای را در حوزههای مختلف خود جای داده است، گفت: در این صنعت باید به جامعنگری، پویایی و بهروزرسانی توجه ویژهای شود تا چاپ مراحل رشد و تعالی خود را سپری کند و به صنعتی پویا تبدیل شود.
وی با اشاره به شکلگیری شورای سیاستگذاری صنعت چاپ در سالهای اخیر، گفت: این شورا توانسته است تصویر خوب و مناسبی به همراه امید در فضای صنعت چاپ ایجاد کند و طراحی، برنامهریزی، ساماندهی و اجرای طرحهای اصولی در شرایط سخت تحریم نیز موید این مدعاست.
منصوری همچنین درباره راهاندازی سالن صنعت چاپ در نمایشگاه کتاب تهران، گفت: این سالن محل خوب و مناسبی برای ارایه توانمندیهای چاپخانهداران بود که توانست تصویر جدید و جذابی به بازدیدکنندگان ارایه کند.
مدیرعامل شرکت چاپ و نشر بانک ملی با بیان اینکه این مجموعه برای نخستین بار در نمایشگاه کتاب حضور داشت، گفت: برخوردها و عکسالعملهای مردم از خدمات چاپ امنیتی بر اسکناسها، تراولچکها و حتی کتابهای نفیس این مجموعه دیدنی و جذاب بود و تجربه خوبی برای حضور نزدیکتر با مردم را برای ما به ارمغان آورد.
دیگر سخنران این برنامه، امیر عابدی، مدیر شرکت چاپ و بستهبندی آدمک بود، وی در سخنانی به اثرات مثبت حضور چاپخانهها در کنار فضای نشر اشاره کرد و گفت: چنین محافلی میتواند دلگرمی خوبی برای دستاندرکاران و فعالان صنعت چاپ کشور باشد زیرا زمینه تعامل آنان با ناشران را به راحتی فراهم میکند.
وی افزود: این سالن دستاورد خوبی برای صنعت چاپ کشور به شمار میآید، زیرا همه باید بدانند که صنعت نشر و تولید کتاب بدون چاپ معنایی ندارد و هر ناشری برای اینکه کتاب خوب و مناسب داشته باشد باید با چاپخانهداران قوی و با کیفیت کار کند.
عابدی همچنین خواستار ارتقای کیفیت سالن صنعت چاپ در نمایشگاه کتاب تهران شد و عنوان کرد: اگر مکانیابی علمی و مناسبتری برای این سالن صورت گیرد تا دسترسی عموم افراد به آن آسانتر شود، قطعا این سالن بازدیدکننده بیشتری خواهد داشت.
وی با بیان اینکه طبق آمار نمایشگاه کتاب در سال گذشته حدود شش میلیون نفر بازدیدکننده داشته است، عنوان کرد: اگر این سالن در نزدیکی ناشران قرار داشته باشد، به گونهای که بازدیدکنندگان بتوانند راحت به آن رفت و آمد داشته باشد، زحمات و تلاشهای دستاندرکاران این حوزه به بار مینشیند.
عابدی همچنین خواستار اختصاص فضای بیشتری برای شرکتکنندگان شد و گفت: ما برای اینکه محصولات و توانمندیهای خود را به نمایش بگذاریم با کمبود جا مواجه بودیم و امیدواریم در نمایشگاههای آتی این فضا افزایش پیدا کند.
نشست تجلیل از دستاندرکاران سالن صنعت چاپ بیست و ششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران امروز دوشنبه 13 خرداد در سالن اجتماعات شورای فرهنگ عمومی برگزار شد.
دوشنبه ۱۳ خرداد ۱۳۹۲ - ۱۴:۱۴
نظر شما