نگاهی به کتاب «باز بینی روابط همسران»
بازبینی رابطهای سالم در اجتماع و خانواده
زندگی در جامعه امروز و پیشرفت دنیای جدید در تمامی جنبههای زندگی بشر در این دنیای مدرن اثر گذار بوده است،بیشک تمامی این پیشرفتها امروزه علاوه برتاثیر در زندگی اجتماعی افراد و روابط اجتماعی آنها در جامعه بر زندگی خصوصی و روابط بین افراد در خانواده نیز تاثیر گذار میباشد،تا جاییکه امروزه دیگر خبری از خانوادههای گسترده چند سال گذشته وجود ندارد.کتاب« نقاط قوت رابطه خود را بیابید؛بازبینی روابط همسران» در جهت حفظ و ارتقای سلامت زوجها ازسوی نشر دانژه به کتابفروشیها راه یافته است.-
در بین تمامی آیینها و مراسم، «ازدواج» آیینی است که از اهمیت و قداستی بهسزا برخوردار است؛ هم به لحاظ فردی،اجتماعی و زیستی، بنیان ازدواج مقولهای جهانی و پایدار و ثابت تلقی میشود، به همین جهت این بنیان مقدس نیز تحت تاثیر دگرگونیهای اجتماعی قرار میگیرد و گاه روابط همسران در خانواده را تحتالشعاع خود قرار میدهد.
درمیان تلاطمات حاضر در دنیای مدرن امروزی و ظهور انواع امکانات ارتباطی و رسانههای جمعی گاه ملاقاتهای چهره به چهره افراد خانواده به خصوص همسران به شدت کاهش مییابد. اشتغال زن و مرد خارج از خانه به دلیل رویکردها و مناسبات جدید در جامعه نیز از دیگر عوامل افت روابط هنجارمند در بین همسران است. به موجب این تغییرات در اجتماع و خانواده انتشار کتاب «بازبینی روابط همسران»و مسایل عنوان شده در آن در بهبود روابط زوجین موثر بوده و تاثیر مثبت آن نیز در جامعه قابل مشاهده خواهد بود.
کتاب«بازبینی روابط همسران »،که توسط دیدید اچ اولسون،امی لاولسون-سیگو و پیتر جی لارسون نوشته شده است از سوی شکوه نوایی نژاد و مهرنوش دارینی ترجمه و منتشر شده است.
این کتاب هم مبانی نظری را تبیین میکند و هم شیوهها و فنون روابط همسران را نشان میدهد. اینکه چگونه نقاط قوت زوج خود را دریابیم.
کتاب حاضر با بررسی جنبههای مختلف زندگی راهگشای بسیاری از خانوادهها است تا با توجه به تغییرات زندگی امروزه خللی در روابط آنها ایجاد نشود. در این کتاب مهارت ارتباط، مسایل مالی و مدیریت آن، روابط جنسی، معنویت و زندگی کردن با ارزشها بررسی شده است.
«بازبینی روابط همسران»،دوازده فصل دارد،که به عقیده مترجمان با مطالعه آن متوجه خواهیم شد که زوجهای موفق و ناموفق در چه زمینه هایی عملکرد مناسبتری دارند و به نقاط قوت و ضعف آنها پی میبریم. فصلهای کتاب هر کدام به جنبهای از زندگی مشترک و روابط همسران اشاره میکند، فصل سوم که یکی از فصول مهم و کاربردی کتاب تلقی می شود به مهارتهای ارتباطی میپردازد، مهارتی که فقدان آن از دلایل بروز ناسازگاریهایی در خانواده و شکل روابط زوجین است. در این فصل، به مهارت برقراری و ارتباط بین زوجها پرداخته و آن را به زوجین و خانوادهها آموزش میدهد و انواع ارتباط را مطرح کرده، تمرینانی را نیز برای بهبود بخشیدن به برقراری ارتباط در نظر گرفته است.
گفتوگو که یکی از شکلهای معمول ارتباط در اجتماع و خانواده تلقی میشود باید بر پایهای بنیان گذاشته شود تا با شکل درست آن روابط بین فردی که زوجین نیز از آن قاعده مستنثنا نیستد بتواند ارتباطی مناسب با همسران خود در خانواده و خارج از آن داشته باشند.
در بخشهایی از این فصل آمده است:«زندگی ما از نحوه برقراری روابط و خود روابط ما تشکیل شده است.توانایی مطرح ساختن افکار و احساساتمان با دیگران در چگونگی شکلپذیری و حفظ روابطمان بسیار حیاتی و ضروری به نظر میرسد. در حقیقت میتوان گفت که هر چه سطح صمیمیت افزایش یابد، مهارت ایجاد ارتباط اهیمت بیشتری پیدا میکند. واضح است که ما از همسر خودمان خیلی بیشتر از یک دوست و یا آشنا انتظار داریم که با علاقه به صحبتهایمان گوش دهد و با دقت و حساسیت بیشتری به ما پاسخ دهد.»
کتاب«بازبینی روابط همسران»پس از 255 صفحه بحث و ارایه راه حل و تمرین برای ارتباط بهتر بین زوجین با یادداشت، واژهنما و موضوعنما به کار خود پایان میدهد. مطالعه این کتاب نه تنها برای مشاوران، روانشناسان و روانپزشکان توصیه میشود در عین حال برای مددکاران و همه کسانی که با خانواده و مسایل زوجها سر و کار دارند مفید و راهگشا است.
«بازبینی روابط همسران»،در قطع وزیری با شمارگان هزار و 100 نسخه در 280 صفحه از سوی نشر دانژه منتشر و برای فروش به پیشخان کتابفروشیها رفته است.
نظر شما