یکشنبه ۱۲ خرداد ۱۳۹۲ - ۰۹:۵۰
بازبینی رابطه‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‌ای سالم در اجتماع و خانواده

زندگی در جامعه امروز و پیشرفت دنیای جدید در تمامی جنبه‏‌های زندگی بشر در این دنیای مدرن اثر گذار بوده است،بی‏‏‌شک تمامی این پیشرفت‏‌ها امروزه علاوه برتاثیر در زندگی اجتماعی افراد و روابط اجتماعی آن‏ها در جامعه بر زندگی خصوصی و روابط بین افراد در خانواده نیز تاثیر گذار می‌باشد،تا جایی‌که امروزه دیگر خبری از خانواده‏‌های گسترده چند سال گذشته وجود ندارد.کتاب« نقاط قوت رابطه خود را بیابید؛بازبینی روابط همسران» در جهت حفظ و ارتقای سلامت زوج‏‌ها ازسوی نشر دانژه به کتابفروشی‏‌ها راه یافته است.-

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)،در بین تمامی نهادها،سازمان‏‌ها و موسسات اجتماعی، خانواده نقش و اهمیتی خاص و به‌سزا دارد. تمامی آنان که درباره سازمان اندیشیده‏‌اند بر خانواده و اهمیت حیاتی آن برای جامعه تاکید ورزیده‏‌اند. به درستی هیچ جامعه‏‌ای نمی تواند ادعای سلامت کند، چنانچه از خانواده‌هایی سالم برخوردار نباشد، بی‌هیچ شبهه‌ای هیچیک از آسیب‏‌های اجتماعی نیز فارغ از تاثیر خانواده نیست.

در بین تمامی آیین‌‏ها ‏و مراسم، «ازدواج» آیینی است که از اهمیت و قداستی به‌سزا برخوردار است؛ هم به لحاظ فردی،اجتماعی و زیستی، بنیان ازدواج مقوله‌‏ای جهانی و پایدار و ثابت تلقی می‏شود، به همین جهت این بنیان مقدس نیز تحت تاثیر دگرگونی‌‏های اجتماعی قرار می‏‌گیرد و گاه روابط همسران در خانواده را تحت‌الشعاع خود قرار می‏‌دهد.

درمیان تلاطمات حاضر در دنیای مدرن امروزی و ظهور انواع امکانات ارتباطی و رسانه‌های جمعی گاه ملاقات‏‌های چهره به چهره افراد خانواده به خصوص همسران به شدت کاهش می‌یابد. اشتغال زن و مرد خارج از خانه به دلیل رویکرد‏ها و مناسبات جدید در جامعه نیز از دیگر عوامل افت روابط هنجارمند در بین همسران است. به موجب این تغییرات در اجتماع و خانواده انتشار کتاب «بازبینی روابط همسران»و مسایل عنوان شده در آن در بهبود روابط زوجین موثر بوده و تاثیر مثبت آن نیز در جامعه قابل مشاهده خواهد بود.

کتاب«بازبینی روابط همسران »،که توسط دیدید اچ اولسون،امی لاولسون-سیگو و پیتر جی لارسون نوشته شده است از سوی شکوه نوایی نژاد و مهرنوش دارینی ترجمه و منتشر شده است.

این کتاب هم مبانی نظری را تبیین می‏‌کند و هم شیوه‌ها و فنون روابط همسران را نشان می‏دهد. این‌که چگونه نقاط قوت زوج خود را دریابیم.
کتاب حاضر با بررسی جنبه‌های مختلف زندگی راهگشای بسیاری از خانواده‏‌ها است تا با توجه به تغییرات زندگی امروزه خللی در روابط آن‏ها ایجاد نشود. در این کتاب مهارت ارتباط، مسایل مالی و مدیریت آن، روابط جنسی، معنویت و زندگی کردن با ارزش‏ها بررسی شده است.
«بازبینی روابط همسران»،دوازده فصل دارد،که به عقیده مترجمان با مطالعه آن متوجه خواهیم شد که زوج‏های موفق و نا‌موفق در چه زمینه هایی عملکرد مناسب‌تری دارند و به نقاط قوت و ضعف آنها پی می‌بریم. فصل‌های کتاب هر کدام به جنبه‌ای از زندگی مشترک و روابط همسران اشاره می‌کند، فصل سوم که یکی از فصول مهم و کاربردی کتاب تلقی می شود به مهارت‏‌های ارتباطی می‌پردازد، مهارتی که فقدان آن از دلایل بروز ناسازگاری‌هایی در خانواده و شکل روابط زوجین است. در این فصل، به مهارت برقراری و ارتباط بین زوج‌ها پرداخته و آن را به زوجین و خانواده‌‏ها آموزش می‌دهد و انواع ارتباط را مطرح کرده، ‏تمرینانی را نیز برای بهبود بخشیدن به برقراری ارتباط در نظر گرفته است.

گفت‌وگو که یکی از شکل‏‌های معمول ارتباط در اجتماع و خانواده تلقی می‌شود باید بر پایه‌‏ای بنیان گذاشته شود تا با شکل درست آن روابط بین فردی که زوجین نیز از آن قاعده مستنثنا نیستد بتواند ارتباطی مناسب با همسران خود در خانواده و خارج از آن داشته باشند.

در بخش‌هایی از این فصل آمده است:«زندگی ما از نحوه برقراری روابط و خود روابط ما تشکیل شده است.توانایی مطرح ساختن افکار و احساساتمان با دیگران در چگونگی شکل‌پذیری و حفظ روابطمان بسیار حیاتی و ضروری به نظر می‏‌رسد. در حقیقت می‌توان گفت که هر چه سطح صمیمیت افزایش یابد، مهارت ایجاد ارتباط اهیمت بیشتری پیدا می‌کند. واضح است که ما از همسر خودمان خیلی بیشتر از یک دوست و یا آشنا انتظار داریم که با علاقه به صحبت‏هایمان گوش دهد و با دقت و حساسیت بیشتری به ما پاسخ دهد.»

کتاب«بازبینی روابط همسران»پس از 255 صفحه بحث و ارایه راه حل و تمرین برای ارتباط بهتر بین زوجین با یادداشت، واژه‌نما و موضوع‌نما به کار خود پایان می‌دهد. مطالعه این کتاب نه تنها برای مشاوران، روانشناسان و روانپزشکان توصیه می‌شود در عین حال برای مددکاران و همه کسانی که با خانواده و مسایل زوج‌‏ها سر و کار دارند مفید و راهگشا است.

«بازبینی روابط همسران»،در قطع وزیری با شمارگان هزار و 100 نسخه در 280 صفحه از سوی نشر دانژه منتشر و برای فروش به پیشخان کتابفروشی‏‌ها رفته است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها