بیاتی در گفتوگو با خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، عنوان کرد: بهتر است هر نمایندهای یک مشاور در زمینههای اطلاعرسانی و کتابداری داشته باشد و انتصاب مشاور در حوزههای سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی نیز میتواند دسترسی نمایندگان به مطالب مهم و موردنیاز را آسانتر کند.
وی افزود: محدودیت زمانی نمایندگان و اشراف به منابع و مجاری اطلاعاتی از سوی کارشناسان حوزه کتابداری و سایر حوزهها، کار جستوجو را تسریع میکند و این مشاوره اکنون در زمنیههای گوناگون سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی از طریق درخواست در بخش مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی، پیگیری میشود.
کارشناس ارشد کتابداری دانشگاه تهران با بیان اینکه حلقههای تخصصی از کارشناسان حوزههای گوناگون در مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی به ارایه مشاوره در زمینه درخواستهای نمایندگان، میپردازند، عنوان کرد: کارشناسان در ادارههای تخصصی گوناگون به پرسشهای نمایندگان پاسخ میدهند.
وی درباره کارکردهای کتابخانه ویژه نمایندگان در خانه ملت گفت: نطق میان دستور، مصاحبه،پرسش از وزیران، سفرهای داخلی و خارجی، بررسی مسایل مرتبط با مسایل جهانی، منطقهای و استانی، مشکلات و مسایل سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی روز دنیا از دلایل مراجعه نمایندگان مجلس شورای اسلامی به کتابخانه نمایندگان است.
کارشناس کتابخانه ویژه نمایندگان درباره تاریخچه ایجاد این کتابخانه گفت: کتابخانه ویژه نمایندگان که وابسته به کتابخانه، موزه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی از سال 1385 دایر شد.
وی افزود: اکنون بیش از پنج هزار جلد کتاب در زمینههای حقوقی و سیاسی، اقتصادی و فرهنگی، آثار مکتوب تاریخی و اسلامی و همچنین منابع مرجع عمومی و تخصصی، در این کتابخانه وجود دارند. سال 1391، 200جلد کتاب جدید به این کتابخانه افزوده شد.
کارشناس ارشدعلم اطلاعات و دانششناسی دانشگاه تهران عنوان کرد: این کتابخانه در فاصله بسیار نزدیک به صحن و کمیسیونهای تخصصی مجلس قرار دارد و نمایندگان، در صورت نیاز، در کمترین زمان (کمتر از یک دقیقه)، می توانند به کتابخانه مراجعه و از خدمات آن استفاده کنند.
بیاتی درباره خدمات ویژه کتابخانه مجلس شورای اسلامی به نمایندگان گفت: استفاده از اینترنت، مقالات، گزارشهای آماری و استفاده از کتاب و آثار مکتوب برای مطالعات پایهای و اساسی درباره موضوعهای مورد بحث در مجلس شورای اسلامی از خدمات کتابخانه ویژه نمایندگان است که مرتبط با شرایط کاری آنان است.
کارشناس کتابخانه ویژه نمایندگان وابسته به کتابخانه، موزه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی افزود: بحثهای مطرح شده در کمیسیونهای گوناگون مجلس شورای اسلامی، نیاز به ارایه آمار و گزارش از یک مبحث خاص، استفاده از سایتهای داخلی مجلس شورای اسلامی از دیگر دلایل حضور نمایندگان به این کتابخانه است.
بیاتی با بیان اینکه این کتابخانه با مساحت 100 متر مربع با ارایه خدمات اینترنتی و پایگاههای خبری بیشترین خدمات را به نمایندگان دارد، اظهار کرد: استفاده از پایگاههای اینترنتی، جراید، گزارشهای آماری بیشترین درخواست مراجعان از کتابخانه ویژه نمایندگان است.
کارشناس ارشد علم اطلاعات و دانششناسی دانشگاه تهران درباره کتابخوانبودن نمایندگان مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: نمایندگان مجلس شورای اسلامی به دلیل سر و کار داشتن با مسایل روز جامعه در مجلس شورای اسلامی باید اهل مطالعه باشند زیرا بسیاری از آنان استادان دانشگاه و کارشناس رشتههای گوناگونند.
بیاتی درباره استفاده نمایندگان مجلس شورای اسلامی در آستانه انتخابات گفت: نمایندگان مجلس شورای اسلامی در آستانه انتخابات بیشتر از مجلهها، مقالهها و اینترنت برای بحثهای مطرح شده در مجلس شورای اسلامی استفاده میکنند.
وی اظهار کرد: نمایندگان مجلس شورای اسلامی لازم است از اوضاع جاری مملکت اطلاع داشته باشند و این آگاهیرسانی فقط از طریق کتابخوانی حاصل نمیشود.
بیاتی با اشاره به اینکه استفاده از خدمات اینترنتی و جستوجو در پایگاههای اطلاعرسانی و جراید نیز یکی از محملهای مطالعه محسوب میشوند، گفت: نمایندگان مجلس شورای اسلامی به دلیل حوزه کاری به روز خود، باید بسیار اهل مطالعه باشند.
کارشناس ارشد علم اطلاعات و دانششناسی افزود: نمایندگان مجلس شورای اسلامی برای ارایه رای موافق، مخالف و ممتنع نیاز به مطالعه و تلسط بر حوزه تخصصی مطرح شده در مجلس شورای اسلامی دارند زیرا حتی رای ممتنع هم بعد از نرسیدن به نتیجه مطلوب و ایده آل از جانب آنان، داده می شود.
وی با اشاره به استفاده نمایندگان از خدمات اینترنتی، جستوجوی اطلاعات، تهیه اطلاعات،آمار و گزارشها به صورت کاغذی و اینترنتی اظهار کرد: استفاده از آثار مکتوب کاغذی و کتاب از سوی نمایندگان بیشتر برای مباحث اساسی و پایه که مورد بحث در مجلس باشند، کاربرد پیدا میکند.
شنبه ۱۸ خرداد ۱۳۹۲ - ۰۹:۳۰
نظر شما